Πέμπτη
18
Αύγουστος
TOP

Κορωνοϊός – Όμικρον 4: Η υποπαραλλαγή που κάνει 40 πυρετό – Τα 8 συμπτώματα

Ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και οι επαναλοιμώξεις παρούσες. Η επικράτηση της Όμικρον 2 είναι καθολική αλλά φαίνεται πως και οι υποπαραλλαγές Ο4 και Ο5 βρίσκονται επίσης στην κοινότητα.

Επίσης, επιμένει στην χρήση μάσκας και δηλώνει πως ήταν παντελώς αντίθετη για κατάργησή της. Ωστόσο, θεωρεί αναμενόμενη την αύξηση των κρουσμάτων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» εξήγησε ότι οι εξάρσεις και οι υφέσεις θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες και πως αυτό που έχει σημασία είναι πως θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.
Οι παραλλαγές 4 και 5 – Οι διαφορές τους

Η κ. Παγώνη εξήγησε ότι τις τελευταίες ημέρες, εντοπίζονται οι παραλλαγές 4 και 5 του κορωνοϊού στην Αττική αλλά και σε πολλές πόλεις της Κρήτης.

Η παραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική αγωγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40 με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους.

Σύμφωνα με το TIME, όσοι νόσησαν στο παρελθόν είναι επιρρεπείς σε επαναμόλυνση από την υποπαραλλαγή.

«Και κάθε φορά που μολυνόμαστε, είναι στην καλύτερη περίπτωση μια ταλαιπωρία. Και στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να οδηγήσει σε εξουθενωτικά συμπτώματα», ανέφερε ο επιστήμονας Shishi Luo, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο της long-Covid, ο οποίος, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, είναι κοινός ακόμη και μεταξύ των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί.

Τα 8 συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον

  • Βήχας
  • Καταρροή
  • Κούραση
  • Πονόλαιμος
  • Πονοκέφαλος
  • Μυϊκός πόνος
  • Πυρετός
  • Φτάρνισμα

Βγάλαμε νωρίς τις μάσκες

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι «βγάλαμε νωρίς τις μάσκες» και πως θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουλίου.

Κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός. Πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει εμπειρία δύο ετών πλέον και πως η μάσκα προστάτευσε το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο από τον κορωνοϊό αλλά και από την γρίπη.

Πηγή: aftodioikisi.gr