Κυριακή
3
Δεκέμβριος
TOP

Κράτηση του 65χρονου για απόπειρα εμπρησμού από πρόθεση διέταξε η εισαγγελέας για τη φωτιά στην Ηλεία

Ο 65χρονος είχε εντοπιστεί κοντά στο χωριό Μουριές, και ενώ είχαν ήδη ξεσπάσει τέσσερα μέτωπα φωτιάς στην Ηλεία

Την κράτηση του 65χρονου που είχε προσαχθεί για απόπειρα εμπρησμού από πρόθεση στις Μουριές Πύργου, διέταξε η εισαγγελέας.

Ο 65χρονος θα απολογηθεί την Τρίτη στον ανακριτή.

Μέχρι τότε θα κρατηθεί στο Α.Τ Πύργου. Ο 65χρονος είχε εντοπιστεί κοντά στο χωριό Μουριές, και ενώ είχαν ήδη ξεσπάσει τέσσερα μέτωπα φωτιάς στην Ηλεία, με απόσταση λίγων λεπτών μεταξύ τους.

Σχέδιο εμπρησμού «έδειξε» ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

Σχέδιο εμπρησμού «έδειξε» ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος σχετικά με τα πολλαπλά μέτωπα των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν, το Σάββατο, την ίδια ώρα.

Αν δεν είχαν προηγηθεί χθες, πριν μια ώρα περίπου, οι δυο πυρκαγιές στις Καρούτες και στην Παλαιοβαρβάσαινα και δεν είχαμε τα εναερία μέσα στον αέρα, η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τον οικισμό της Αρχαίας Ολύμπιας, στην είσοδο της, σε μισή ώρα θα είχε φτάσει μέσα στο χωριό, στον αρχαιολογικό χώρο, νομίζω ότι αυτό μας έσωσε, είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος.

55 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Συνολικά 55 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, το κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. παραμένει στην περιοχή για την έρευνα των αιτιών των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή της Ηλείας.

Πηγή: in.gr