Κυριακή
3
Δεκέμβριος
TOP

Κυριάκος Μητσοτάκης – Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Έως και 2,2 δισ. ευρώ η βοήθεια

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έκαναν κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους. Έως και 2,2 δισ. θα φτάσει η βοήθεια στην Ελλάδα για τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel και τις πυρκαγιές.

Δείτε τις δηλώσεις

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι «θα είμαστε γρήγοροι και θα βρούμε λύσεις για τη βοήθεια στην Ελλάδα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε χρήματα από την προηγούμενη περίοδο που δεν είχαν δαπανηθεί.

Αυτό θα γίνει για να δοθούν αμέσως χρήματα στους Έλληνες».

Η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι θα δημιουργηθεί Task Force μέσα σε δύο ημέρες.

Η ανάρτηση της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

«Του χρόνου θα μπορούμε να σας διαθέσουμε 400 εκατομμύρια ευρώ» επιπλέον σημείωσε η κ. Φον ντερ Λάιεν. «Οι Έλληνες θα μπορούν να στηρίζονται στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Δύο μεγάλες καταστροφές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε την κ. Φον ντερ Λάιεν για την άμεση ανταπόκριση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα βίωσε δύο μεγάλες καταστροφές με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε φωτογραφία από την πλημμυρισμένη Μεταμόρφωση στη Θεσσαλία, λέγοντας ότι δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.

«Πραγματικά στηριζόμαστε στην υποστήριξη της Ευρώπης, αλλά και η οικονομία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έτσι μπορούμε να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες.

Έχουμε ακόμη πόρους που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, θα χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους πόρους για να στηρίξουμε τους Έλληνες.

Θα δώσουμε πάνω από 2 δισ. ευρώ για την ανακατασκευή αυτών που καταστράφηκαν και να δημιουργήσουμε νέες υποδομές», είπε ο πρωθυπουργός.

«Το Ταμείο Αλληλεγγύης δεν περίμενε τέτοιες καταστροφές, αλλά θα θέσω το ζήτημα να υπάρχουν περισσότερα κεφάλαια σε αυτό για να στηρίζονται οι χώρες που βιώνουν τέτοιες καταστροφές λόγω της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Να μην απελπιζόμαστε, θα επανέλθουμε, η Ευρώπη θα στηρίξει τη χώρα μας. Ήδη, δημιουργήσαμε την Task Force για να ξεπεράσουμε τη γραφειοκρατία και να έρθουν γρηγορότερα οι πόροι στην Ελλάδα».

πηγή : www.in.gr