Σάββατο
2
Μάρτιος
TOP

Λαϊκή Συσπείρωση για το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτώβρη στη Δυτική Μάνη

Δελτίο Τύπου

Διπλασιασμό του ποσοστού της στο δήμο Δυτικής Μάνης διαπιστώνει μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη στη Δυτική Μάνη η παράταξή της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Αριστείδη Κομπότη συγκεντρώνει ποσοστό 10,10%.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαιρετίζουμε το λαό της Μάνης, ιδιαίτερα  τους νέους και τις νέες, που ενίσχυσαν σημαντικά με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μάνης διπλασίασε το ποσοστό της και τις ψήφους της.

Συγκεκριμένα έλαβε 10,1% από 4,99% και 493 ψήφους από 249 το 2019.

Επιπλέον αναδείχτηκε 1η δύναμη και εξέλεξε 4 Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων: στην Σαίδώνα, στον  Πύργο, στο Νομιτσί και στην Τραχήλα.  

Εκατοντάδες Μανιάτες κόντρα στις ασφυκτικές πιέσεις και τα ψεύτικα διλήμματα έκαναν την αγωνιστική, διεκδικητική επιλογή σε Δήμο και Περιφέρεια ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ενίσχυσαν το ρεύμα αμφισβήτησης, που δυναμώνει και πανελλαδικά, κόντρα στις κυρίαρχες πολιτικές κυβέρνησης – κράτους – ΕΕ.

Το αποτέλεσμα είναι παρακαταθήκη για το επόμενο διάστημα. Καλούμε όλο το λαό να μπει στον αγώνα για να δει καλύτερες μέρες, να κάνει πράξη το σύνθημα “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό”, να μην εξαντλήσει τις ελπίδες του σε παλιούς και νέους επίδοξους σωτήρες.

Στις 8 Οκτώβρη το δίλλημα ήταν ένα: ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση για να δυναμώσει η πάλη για τις ανάγκες των πολλών,  απέναντι στους εκλεκτούς των αντιλαϊκών κυβερνήσεων που προωθούν και εξειδικεύουν στο Δήμο τα συμφέροντα των λίγων.

Στις 15 Οκτώβρη το δίλημμα είναι ίδιο. Στο Δήμο Δυτικής Μάνης αναμετρούνται 2 συνδυασμοί που θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική. Και οι μεν και οι δε, έχουν βάλει το λιθαράκι τους στη αντιλαϊκή διαχείριση του Δήμου από διάφορες θέσεις ευθύνης.

Η οργή για τη συνολική υποβάθμιση του Δήμου, για την άσχημη κατάσταση από την έλλειψη νερού, την υποβάθμιση του κέντρου υγείας, τη διαχείριση των απορριμμάτων κ.α. να μην εγκλωβιστεί στην επιλογή του ενός ή του άλλου διεκδικητή. Απεναντίας να εκφραστεί με ακόμα πιο μαζική καταδίκη αυτής της πολιτικής. Γιατί στις 16 του μήνα θα συνεχίσει η αντιλαϊκή επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ, τους περιφερειάρχες και τους Δημάρχους  που στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Η μόνη σωστή επιλογή είναι να συνεχίσει να καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική επιλέγοντας άκυρο ή λευκό και στις δύο κάλπες.