Κυριακή
21
Απρίλιος
TOP

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: Αφόρητη η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Οδό Παύλου Κουρούπη

Τους τελευταίους μήνες ο οδός Παύλου Κουρούπη ή αλλιώς η 9η Πάροδος Καλλιπατείρας έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και βρώμας.

Συγκεκριμένα, στον μοναδικό κάδο που έχει η γειτονιά, συσσωρεύονται δεκάδες σακούλες με σκουπίδια. Αυτό σε συνδυασμό με την μη καθημερινή συγκομιδή των σκουπιδιών, τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών που δέχεται το συγκεκριμένο σημείο και την ανύπαρκτη απολύμανσή του, έχει ως αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται επικίνδυνη. Να γεμίζει η γειτονιά υπολείμματα σκουπιδιών, ενώ η βρώμα ειδικά όσο αυξάνεται η ζέστη, γίνεται ανυπόφορη, με αποτέλεσμα τα ακριβώς δίπλα σπίτια να μην μπορούν να ανοίξουν καν τα παράθυρά τους από τις μυρωδιές. Ας σκεφτούμε το τι θα γίνει σε συνθήκες καύσωνα!

Η “πράσινη” πόλη, η “κλιματικά ουδέτερη” και τα μεγάλα “περιβαλλοντικά λόγια”, τελικά αφορούν μόνο τις μπίζνες και τους μεγαλοκαρχαρίες που θέλουν να τσεπώσουν από το πάρτι κερδοφορίας που στήνεται. Ενώ μετατρέπονται σε “πράσινα άλογα” στις λαϊκές γειτονιές, εκεί που η κατάσταση και τα προβλήματα είναι μόνο μαύρα.

Μόνο ως πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτές τις μέρες διαφημίζει η Δημοτική Αρχή τους “μπλε κάδους”, ενώ δεν μαζεύει καν τα κανονικά σκουπίδια!!! Ενώ αν υπήρχε κανένα ξενοδοχείο στη γειτονιά, θα τα μάζευαν κάθε τρεις και λίγο!

Εδώ και τώρα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα στην συγκεκριμένη γειτονιά, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα σημεία της πόλης!

·           Απαιτείται διαμοιρασμός κάδων σε διάφορα σημεία της γειτονιάς. Όχι στην συσσώρευσή τους σε λίγα σημεία, που ουσιαστικά τα μετατρέπει σε σκουπιδότοπους.

·           Καθημερινή συγκομιδή των σκουπιδιών, όπου χρειάζεται, ακόμα και πάνω από μια φορά.

·            Συστηματική απολύμανση κάδων και των γειτονικών σημείων όπου τοποθετούνται οι κάδοι.

Για να γίνει αυτό απαιτείται επαρκές προσωπικό στην καθαριότητα του δήμου, με δικαιώματα και όχι εργασία αναλώσιμη, δίμηνα κτλ. Είναι υπηρεσία που αφορά την υγιεινή και την ποιότητα ζωής των πολιτών του δήμου, που ματώνουν μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και χαράτσια, ειδικά σε συνθήκες κρίσης και ακρίβειας.

Καλαμάτα δεν είναι μόνο το κέντρο των μεγάλων επιχειρήσεων και του τουρισμού! Εδώ και τώρα μέτρα στήριξης των λαϊκών γειτονιών!