Δευτέρα
26
Σεπτέμβριος
TOP

Λαμπρός ο Εορτασμός της προστάτιδας της Κορώνης, Παναγίας Ελεήστριας

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα γιόρτασε την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 την Προστάτιδά της, Παναγιά Ελεήστρια, η Κορώνη του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε την Παμμεσσηνιακή εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, στον Ιερό Ναό Παναγίας της Ελεήστριας, όπου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος, προέστη της τέλεσης του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και της δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελεήστριας. Ακολούθησε Δέηση ενώπιον της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας και Τρισάγιο στις προτομές του Εθνομάρτυρα Επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και του αείμνηστου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Δασκαλάκη.

Η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Ελεήστριας πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Κορώνης, συνοδευόμενη από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνης, της Αθηναγόριου Φιλαρμονικής, της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου και πλήθους πιστών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, αναφέρει: «Στέλνω τις εγκάρδιες ευχές μου σε όλους σας και σε καθέναν χωριστά, με την ελπίδα η Μεγαλόχαρη να χαρίζει κάθε καλό, για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες.
Χρόνια πολλά στους συνδημότες μου Κορωναίους!»

Για την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής τελέστηκε την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 Μέγας Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής Σγράππας, το Κεφαλόβρυσο Χώρας και το Ρωμύρι Μεσοποτάμου.