Τρίτη
9
Αύγουστος
TOP

Μ. Γαζούλη: «Aκόμα κι αν εμφανίζονται πολλές παραλλαγές, έχουμε στη διάθεση μας πολλά “όπλα” – Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε …» (video)

Η εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον, τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών αλλά και η αύξηση των εμβολιασμένων που χρήζουν νοσηλείας συνθέτουν το εκρηκτικό παζλ της πανδημίας που στη χώρα μας συνεχίζει να επελαύνει καθιστώντας τώρα όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική την ανάγκη εμβολιασμού.

Σε αυτή άλλωστε, στάθηκε μιλώντας στην τηλεόραση Best η Μαρία Γαζούλη, Καθηγήτρια Βιολογίας – Νανοϊατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ  η οποία με αφορμή τα δεδομένα όπως αυτά διαμορφώνονται μέρα με τη μέρα τόνισε πως το εμβόλιο αποτελεί σύμμαχο και τον μόνο τρόπο για την θωράκισή μας απέναντι στον φονικό ιό. Παράλληλα, και στο πλαίσιο μιας ετήσιας αναφοράς του εμβολιασμού κατά της νόσου αλλά και στην προσπάθεια που ήδη είναι σε εξέλιξη ώστε το νέο εμβόλιο να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις όποιες μεταλλάξεις προκύψεουν επισήμανε ότι «Οι εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να προσαρμόζουν τα εμβόλια και σε σύντομο διάστημα θα προκύψουν εμβόλια τα οποία θα είναι ανανεωμένα ώστε να αναγνωρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερες μεταλλάξεις του ιού. Όμως, ακόμα κι αν εμφανίζονται πολλές παραλλαγές έχουμε στη διάθεση μας πολλά όπλα. Τον εμβολιασμό, ο οποίος είναι αποτελεί το κυριότερο, αλλά και τα μέτρα δημόσιας υγείας τα  οποία πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ακόμα, να εφησυχάσουμε ότι έχουμε ξεμπλέξει.»