Τετάρτη
28
Φεβρουάριος
TOP

Μαντάς VS Αραχωβίτης για την πρόταση δυσπιστίας

Στα ύψη έχει ανέβει ο υδράργυρος στο… πολιτικό θερμόμετρο ύστερα και από την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή οι επισημάνσεις και οι εκατέρωθεν βολές δίνουν και… παίρνουν με χαρακτηριστικά όσα κατεγράφησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best από τον βουλευτή της ΝΔ στη Μεσσηνία Περικλή Μαντά και από τον βουλευτή Λακωνίας και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρο Αραχωβίτη.

«Το πρώτο κέρδος για τον ΣΥΡΙΖΑ από την πρόταση μομφής, είναι πως θα καταφέρουμε να φέρουμε τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή. Έναν πρωθυπουργό που όλα γίνονταν εν αγνοία του, αλλά γίνονταν. Έναν πρωθυπουργό που κρύβεται και κάνει ταξίδια στην Ελλάδα. Έτσι, θα έρθει στη Βουλή να απαντήσει. Το δεύτερο κέρδος είναι πως έτσι κι έτσι, αναδεικνύονται μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη Δημοκρατία και την καθημερινότητα των πολιτών», είπε ο κ. Αραχωβίτης, τονίζοντας πως η ΝΔ δεν απαντά για τις παρακολουθήσεις, με τον κ. Μαντά να τοποθετείται επιστρέφοντας… τα βέλη.

«Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ομολογία του για την ήττα του στις εκλογές τους επόμενους μήνες. Θα μιλήσουμε για όλους και για όλα και θα συγκρίνουμε τι έχουν κάνει αυτές οι δύο κυβερνήσεις. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ ανέλαβε την ευθύνη και απομάκρυνε τα πολιτικά στελέχη που είχαν σύνδεση με την ΕΥΠ. Επίσης, στήριξε το έργο της δικαιοσύνης ώστε να χυθεί άπλετο φως χωρίς αστερίσκους, ενώ έκανε θεσμική αναβάθμιση του Πλαισίου που διέπει τη ΕΥΠ διασφαλίζοντας το απόρρητο», είπε ο κ. Μαντάς με τον Σταύρο Αραχωβίτη να επισημαίνει πως απομακρύνθηκαν οι έχοντες ευθύνη (ο ανιψιός του πρωθυπουργού και ο διευθυντής της ΕΥΠ) αλλά πολιτικός προϊστάμενος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Μαζί λοιπόν θα έπρεπε να απομακρυνθεί και ο ίδιος και αυτό ζητάμε στη Βουλή. Το Σύνταγμα έχει γίνει «κουρέλι» από τη ΝΔ σε πλείστες περιπτώσεις, όχι μόνο στο θέμα των παρακολουθήσεων, όπου το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών διασφαλίζεται συνταγματικά και δεν κλήθηκε να επιτελέσει τον ρόλο της η ΑΑΔΕ και ο κ. Ράμμος, αλλά και όταν για παράδειγμα συνάδελφοι είχαν σχέση με το Δημόσιο όσο ήταν βουλευτές ή και όταν Νόμοι εκπίπτουν στο Δικαστήριο», σημείωσε ο κ. Αραχωβίτης με τον Περικλή Μαντά να… προβλέπει πως η κυβέρνηση του Κυρικάκου Μητσοτάκη θα λάβει σύσσωμη την εμπιστοσύνη των βουλευτών της, αλλά και του ελληνικού λαού στις εκλογές που θα γίνουν σε λίγους μήνες. «Είναι οξύμωρο να βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τη ΝΔ για δήθεν δημοκρατική και αντισυνταγματική εκτροπή. Ένα κόμμα όπου δύο Ειδικά Δικαστήρια δικάζουν δύο πρώην υπουργού τους για παράβαση καθήκοντος», τόνισε καταληκτικά ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ που στάθηκε και στην υπόθεση Novartis ρωτώντας αν γνώριζε ο κ. Τσίπρας πως σε πολιτικά και άλλα στελέχη γίνονταν νόμιμες επισυνδύσεις, με τον βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας να τονίζει πως θυμούνται το Μάτι και ξεχνούν πως τον Αρχηγό της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής τους αξιοποίησε η ίδια η ΝΔ.