Παρασκευή
14
Ιούνιος
TOP

Μαρία Σπυράκη (υποψήφια ευρωβουλευτής ΝΔ): «Κρίσιμες σε κάθε επίπεδο οι ευρωεκλογές» (video)

Πολλά και σημαντικά τα όσα διακυβεύονται από το αποτέλεσμα των επερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών. Από την ΚΑΠ, τα ζητήματα των πόρων και της καθημερινότητας, τις παρεμβάσεις ανθεκτικότητας και φυσικά την ενιαία στρατηγική της Ευρώπης όπως είπε χαρακτηριστικά η Ευρωβουλευτής και υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη στην τηλεόραση BEST.

«Όλες οι αποφάσεις, όλα τα κονδύλια έρχονται από εκεί (σ.σ .Βρυξέλες) και γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή ώστε να μπορεί να διαπραγματεύεται ο Πρωθυπουργός και να μπορεί να δώσει στην Ελλάδα το προβάδισμα που έχει δώσει όλο τον προηγούμενο καιρό. Αλλά και ισχυρή πολιτική -ευρωβουλευτική ομάδα, με γνώση με δύναμη, με εμπειρία. Δεν είναι μια υπόθεση απλή» συμπλήρωσε.

Ως «συμπληρωματικό και απαραίτητο» χαρακτήρισε το αίτημα της Ελλάδας προς την κομισιόν για βοήθεια σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του επίμονου φαινομένου της ακρίβειας «διότι πρέπει να υπάρχει μια διαφάνεια σε ό,τι αφορά το περιθώριο κέρδους  που έχουν οι εταιρείες οι οποίες παρέχουν τα ίδια προϊόντα είτε αυτά είναι στην Καλαμάτα, στη Πύλο, είτε στο Μόναχο, στο Βερολίνο. Τι ακριβώς συμβαίνει… και υπάρχει πολλές φορές αθέμιτο κέρδος».

Το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό σημείωσε η κα Σπυράκη τονίζοντας πως πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευρωπαϊκούς όρους τονίζοντας την αναγκαιότητα της διαφάνειας για να σημειώσει πως «Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία… είναι μια χώρα με ελεγκτικούς μηχανισμούς» που «όταν κάνουν τη δουλειά τους τα πράγματα λειτουργούν καλύτερα αλλά είναι ακόμη καλύτερο να υπάρχει κα ευρωπαϊκή παρέμβαση».

Τα μεγάλα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί από την Ευρώπη δεν έχουν φθάσει ακόμα την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με τους εκπροσώπους της να ζητούν επιτάχυνση στη διάχυση των πόρων αυτών. Σε αυτό η κα Σπυράκη επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «ο έλεγχος για τα χρήματα αυτά τοποθετήθηκαν γίνεται εκ των υστέρων και όχι εκ των προτέρων, γίνεται δηλαδή  μια προσπάθεια να περικοπεί η γραφειοκρατία. Ωστόσο βελτίωση χρειάζεται…»

Στα υψηλά και στα ζητήματα της άμυνας από τις πολλαπλές προκλήσεις όπως τελευταία διαμορφώθηκαν από τις κυβερνήσεις της Τουρκίας, των Σκοπίων και της Αλβανίας οι οποίες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη την ανοικτή ευρωπαϊκή ομπρέλα εστιάζοντας στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας, στη συμφωνία που έγινε με τη Βόρεια Μακεδονία «με την αντίθεση της ΝΔ τονίζοντας πως εφόσον δεν συμμορφώνεται η γειτονική χώρα δεν έχει πρόοδο προς την Ευρώπη.»

Η κα Σπυράκη άσκησε κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης και στη στάση που έχουν απέναντι στα μεγάλα εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα τονίζοντας πως η επιλογή των προσώπων που θα πλαισιώσουν το νέο ευρωκοινοβούλιο είναι καθοριστική για το μέλλον της χώρας και της θέσης της στο ευρωπαϊκό τραπέζι των συνομιλιών και των διεκδικήσεων, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα «Να μην αφήσουμε λίγους να μιλήσουν για τους πολλούς».