Μιλώντας στην τηλεόραση BEST, η κα Παγώνη εμφανίστηκε καθησυχαστική αναφορικά με το ενδεχόμενο εξάπλωσης του χανταϊού μεταξύ ανθρώπων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «πολύ σπάνια μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, καθώς πρόκειται για ιό που προέρχεται από τρωκτικά. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με πανδημία».
Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι τις τελευταίες ημέρες καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο μεταδόθηκε ο ιός κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.
Αναφερόμενη στα συμπτώματα των νοσούντων, η Ματίνα Παγώνη σημείωσε ότι σε πρώτη φάση προσομοιάζουν με εκείνα μιας κοινής γρίπης. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση επιδείνωσης της νόσου ενδέχεται να παρουσιαστούν σοβαρές επιπλοκές στους πνεύμονες και τα νεφρά, όπως πνευμονικό οίδημα και νεφρική ανεπάρκεια.
Κλείνοντας, η κα Παγώνη επανέλαβε ότι δεν τίθεται ζήτημα εμφάνισης νέας πανδημίας, απευθύνοντας παράλληλα σύσταση προς εργαζομένους σε αποθήκες και γεωργικές εκτάσεις να χρησιμοποιούν γάντια προστασίας, καθώς πρόκειται για χώρους όπου συχνά εντοπίζονται τρωκτικά.