Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Μαζική συμμετοχή των αγροτών της Μεσσηνίας στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Τρίτης

«Δίνουν ψυχούλα και σπέρνουν διχασμό. Η απάντηση μας θα είναι η συσπείρωση απέναντι στην κοροϊδία τους» αυτό είναι το μήνυμα αγανάκτησης των αγροτών που παραμένουν στα… αναχώματα συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Με κάθοδο των τρακτέρ και συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα, αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων και δημοσίων κτιρίων, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.

Έτσι και οι αγρότες της Μεσσηνίας που σήμερα συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης-Χανδρινού-Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού, όπου από κοινού αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους συμμετέχοντας στο Παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει με τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν δέχθηκε την παρουσία των τρακτέρ οι αγρότες – από Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα – δηλώνουν αποφασισμένοι να κατέλθουν με αυτά στο συλλαλητήριο της Τρίτης. Για το θέμα θα υπάρξει αύριο σχετική διαβούλευση.

Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε η μαζική συμμετοχή των αγροτών των τεσσάρων αυτών συλλόγων στο παναγροτικό συλλαλητήριο, οι οποίο θα μεταβούν στην Αθήνα με λεωφορεία, δίνοντας το παρών στην προσυγκέντρωση της Ομόνοιας και στην πορεία μέχρι το Σύνταγμα, όπου θα ενσωματωθούν στο μπλόκο της Νίκαιας. Μάλιστα η συμμετοχή αναμένεται μαζική.