Παρασκευή
12
Ιούλιος
TOP

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο δια ζώσης σεμινάριο της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Νομού Μεσσηνίας (video)

Η υποχρεωτική εφαρμογή από 01/10/2021 της τήρησης των ηλεκτρονικών βιβλίων-MyData, αποτελεί έναν στόχο του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων(Α.Α.Δ.Ε.). ‘Ένα στόχο που πρόκειται να αλλάξει κατά πολύ το τρόπο λειτουργίας τόσο των λογιστηρίων όλης της χώρας καθώς και του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου. Στα πλαίσια αυτά, η Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Νομού Μεσσηνίας, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των μελών της και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις 25 Νοεμβρίου του 2021 το 1ο δια ζώσης σεμινάριο μετά την έναρξη της πανδημίας, με θέμα «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ Α.Α.Δ.Ε. & ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ MyData», με εισηγητή τον Γεώργιο Κορομηλά, Φοροτεχνικό, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φο.Μ.)

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν:

-τα πλεονεκτήματα αλλά και οι δυσκολίες που προκύπτουν από την εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων

-οι τεχνικές περιγραφές και τρόπος λειτουργίας της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών βιβλίων

-οι προθεσμίες, η αντιστοίχιση των λογιστικών εγγραφών καθώς και η διαδικασία διασταυρώσεων των φορολογικών δηλώσεων και τον ηλεκτρονικών βιβλίων των επιχειρήσεων

Η συμμετοχή των Λογιστών-Φοροτεχνικών καθώς και στελεχών Λογιστηρίων, τόσο της Μεσσηνίας όσο και των γειτονικών Νομών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες  είχαν την δυνατότητα να θέσουν και τα ερωτήματα τους.

Αναμφισβήτητα, η λειτουργία της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών βιβλίων αποτελεί ένα τεράστιο εγχείρημα από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών και Α.Α.Δ.Ε., ένα εγχείρημα που πρόκειται να διαφοροποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το «επιχειρείν» με τον τρόπο που όλοι μέχρι σήμερα γνωρίζουμε.