Τετάρτη
12
Ιούνιος
TOP

Με επιτυχία στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα το 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων του Δήμου Καλαμάτας (video)

Η μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοηλεκτρονικής επιστήμης φιλοξενήθηκε στην πόλη της Καλαμάτας παρουσιάζοντας πλήθος καινοτόμων project που εμπνεύστηκαν οι μαθητές σχολείων σχεδόν από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και ελληνικού σχολείο από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ορμώμενοι από τα όσα εξελίσσονται γύρω μας με στόχο να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερα!

Το 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων του Δήμου Καλαμάτας επέστρεψε δυναμικά για τρίτη συνεχή χρονιά παρουσιάζοντας ευφυές συστήματα και ρομποτικές δημιουργίες “μεταλλάσσοντας” την  κεντρική πλατεία της πόλης σε μια μεγάλη ρομποτική “σάλα” η δράση από την οποία προβλήθηκε LIVE  από την τηλεόραση BEST και το ψηφιακό κανάλι Best Hybrid 1.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότερες από 60 ομάδες και 640 και πλέον μαθητές, μαθήτριες και νέοι από διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως: Καλαμάτα, Αθήνα, Πάτρα, Καρδίτσα, Σέρρες, Αγρίνιο, Ξυλόκαστρο, Λουτράκι κ.α. αλλά και από Ελληνικό σχολείο που εδρεύει στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Φεστιβάλ Ρομποτικής, που εξελίσσεται σε έναν ακόμα σημαντικό θεσμό για την περιοχή μας, είναι το μοναδικό στη χώρα που διοργανώνεται από ΟΤΑ, καθώς τα υπόλοιπα διοργανώνονται από ιδιωτικούς φορείς.

Ο Δήμος έχει ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια δύο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων. Μάλιστα για το 1ο Φεστιβάλ ο Δήμος διακρίθηκε λαμβάνοντας το Χρυσό Βραβείο στα BEST CITY AWARDS 2023 στην κατηγορία «Κουλτούρα και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων του Δήμου Καλαμάτας μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο http://robotics.kalamata.gr/