Σάββατο
24
Φεβρουάριος
TOP

Μια ακόμη δυναμική συγκέντρωση από τον Άκη Κατρίτση: «Μαζί να βγάλουμε την Τριφυλία από την απομόνωση» (video)

Με δυναμικό τρόπο όπως άλλωστε ήταν και η όλη του πορεία σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο ο Άκης Κατρίτσης προχώρησε στην κεντρική του προεκλογική εκδήλωση στην Κυπαρισσία, στέλνοντας ένα μήνυμα νίκης για τον συνδυασμό του. Κατά την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες καλώντας τους να μην δώσουν “λευκή επιταγή” στην απερχόμενη δημοτική αρχή στην οποία επέρριψε ευθύνες για κακή διαχείριση και μια ζοφερή οικονομική εικόνα για τον δήμο.

Ο κ. Κατρίτσης άσκησε δριμεία κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή λέγοντας πως “επεδίωκε και επιδιώκει την τοξικότητα και τον… βούρκο”, με έργα επιφανειακά και έργα που… κληρονόμησε από προηγούμενες δημοτικές αρχές, δίχως σχεδιασμό για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο: όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η αγροτική οδοποιία, η ύδρευση, ενώ έκανε εστίασε στο δυσθεώρητο -μιλώντας με αριθμούς – χρέος της ΔΕΥΑΤ που αφήνει πίσω της η δημοτική αρχή Λεβεντάκη μαζί με άλλα… αποκαΐδια και στάχτες.
Βασική προτεραιότητα του κου Κατρίτση η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και καινούργια δεξαμενή. Δυο κινήσεις που θα δώσουν ουσιαστική λύση στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή. “Έπρεπε ο κ. Λεβεντάκης να έχει ετοιμάσει μελέτη στα 4 χρόνια της διακυβέρνησής του για την αντικατάσταση του υδραγωγείου της Κυπαρισσίας” είπε χαρακτηριστικά και δεσμεύτηκε να “τρέξει” το συγκεκριμένο έργο. Μια ακόμη βασική του προτεραιότητα, η υλοποίηση του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, καθώς, όπως χαρακτιστικά είπε πρόκειται για το “σπουδαιότερο αναπτυξιακό έργο που θα βγάλει την Τριφυλία από την απομόνωση” και δήλωσε αποφασισμένος να το διεκδικήσει.
Κάλεσε δε τους δημότες της Κυπαρισσίας να αγκαλιάσουν το όραμά του “για την Τριφυλία του αύριο”.
“Με τη δική σας ισχυρή εντολή θα επαναφέρουμε τη δημοκρατία στο δήμο. Θα τον κάνουμε ισχυρό, σύγχρονο ψηφιακό, με διαφάνεια και λογοδοσία”. Μίλησε για παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη, θα βοηθήσουν την κτηνοτροφία και τη γεωργία. Δεσμεύτηκε για ενεργητική πολιτική για την απασχόληση -ειδικά- των νέων, για την προσέλκυση επενδύσεων, για πολεοδομικό σχεδιασμό, για τη φροντίδα ατόμων ΑμεΑ, μέριμνα για τα αδέσποτα μέσω της κατασκευής δημοτικού καταφυγίου. Τόνισε την αναγκαιότητα αλλά και τον σχεδιασμό που υπάρχει από την δημοτική του παράταξή για ουσιαστικές τομές στη υγεία, με βασικό στόχο την λειτουργική αναβάθμιση του νοσοκομείου.
Ψηλά στην ατζέντα και το λιμάνι Κυπαρισσίας. Εκεί εστίασε στην αναγκαίοτητα για την ασφάλεια λιμενισμού και της χερσαίας ζώνης, ενώ τόνισε πως στηρίζει το έργο του υδατοδρομίου.
Στα μείζονα ζητήματα και οι ζώνες πυρασφάλειας, η αγροτική οδοποιία, η ανάδειξη του πολιτιστικού και θρησκευτικού πλούτου της περιοχής μέσω της συντήρησης και βελτίωσης της εικόνας των μνημείων και αρχαιολογικών χωρών του τόπου.
Απαριθμώντας μια σειρά ακόμη από παρεμβάσεις και έργα ουσίας, ο κ. Κατρίτσης έστρεψε το βλέμμα του στην Κυριακάτικη αναμέτρηση, στην 8η Οκτωβρίου, τονίζοντας πως ο συνδυασμός “Τριφυλία Ενωμένοι” αποτελείται από πρόσωπα ικανά, προερχόμενα από όλες τις κοινωνικές τάξεις, με εμπειρία, γνώση και με όρεξη για δουλειά και ουσιαστική προσφορά στον τόπο.