Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Σήμερα η πρώτη συνάντηση Μπένου-Μητσοτάκη

Στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Σταύρο Μπένο, ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

Σε επικοινωνία του iefimerida.gr με τον κ. Μπένο, ο επικεφαλής της επιτροπής είπε πως έχει ετοιμάσει έκθεση για τις δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

«Θα παραδώσω στον πρωθυπουργό την έκθεση που έχω ετοιμάσει και στην οποία τα έχω συμπεριλάβει όλα», ανέφερε ο κ. Μπένος, χωρίς ωστόσο να θέλει να αποκαλύψει λεπτομέρειες. «Είμαι παλαιάς κοπής. Εχω μάθει να μιλάω με τα έργα μου και όχι με λόγια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά, και διευκρίνισε ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε χρόνο που εκείνος θα κρίνει.

Τι θα περιλαμβάνει η έκθεση Μπένου για τη Βόρεια Εύβοια
Η έκθεση Μπένου για τη Βόρεια Εύβοια θα περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις ανακούφισης πληγέντων αλλά και άμεσες παρεμβάσεις για το φυσικό περιβάλλον, ώστε οι περιοχές που επλήγησαν να προστατευθούν από καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, θα περιλαμβάνει και μακροπρόθεσμο σχέδιο αναφορικά με τις εργασίες για την ανάταξη της οικονομίας της περιοχής με έργα υποδομής. Στόχος είναι να στηριχθεί τόσο ο αγροτικός τομέας όσο και το τουριστικό προϊόν της Βόρειας Εύβοιας.

Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπένου θα εξετασθεί ακόμη αν θα χρειαστεί να ληφθούν αποφάσεις για νέες οικονομικές ενισχύσεις για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Μητσοτάκης: Με τον Σταύρο Μπένο θα χτίσουμε το μέλλον της Εύβοιας
Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός για τις πυρκαγιές αναφέρθηκε εκτενώς στην επιτροπή ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και στην επιλογή του Σταύρου Μπένου ως επικεφαλής.

«Οι πολίτες δεν θα είναι αβοήθητοι, το κράτος θα είναι δίπλα τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει η Επιτροπή Μπένου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το μέγεθος της καταστροφής ξεπερνά την οικονομική επίπτωση από την πυρκαγιά, και ζήτησε βοήθεια «από έναν έμπειρο άνθρωπο, που γνωρίζει να χτίζει ο ίδιος μέσα από συντρίμμια, προκειμένου να χτίσουμε το μέλλον της Εύβοιας».

Ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε δύο επίπεδα: Πρώτον, βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις ανακούφισης πληγέντων και, δεύτερον, άμεσες παρεμβάσεις για το φυσικό περιβάλλον, ώστε οι περιοχές που επλήγησαν να προστατευθούν από καιρικά φαινόμενα.
«Γνωρίζω τον κ. Μπένο καλά, έχω προσωπική άποψη, και την επόμενη Τετάρτη θα συναντηθώ μαζί του για να βάλουμε μπρος τη μακροπρόθεσμη δουλειά ανάταξης της οικονομίας της περιοχής με έργα υποδομής», είχε πει ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «θα έχουμε αντικειμενική εκτίμηση ζημιάς στον αγροτικό τομέα και θα στηρίξουμε τον τουρισμό της Βόρειας Εύβοιας. Έχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία και τη γνώση να πετύχουμε την ανάταξη».

Πηγή iefimerida.gr