
Μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες στέλνει μέσω του Documento ο βουλευτής Μεσσηνίας με τη ΝΔ και αναφανδόν «σαμαρικό» στέλεχος Μίλτος Χρυσομάλλης. Τονίζει ότι «ο κόσμος της παράταξης θέλει όλα τα στελέχη της και ειδικά τους πρώην προέδρους ενωμένους στον κοινό αγώνα», προσθέτοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς αφενός «δεν έφυγε από τη ΝΔ», αφετέρου «διεγράφη για τις θέσεις που εξέφρασε δημόσια, αν και αυτές δικαιώθηκαν».
Εξαπολύει καρφί κατά του Ακη Σκέρτσου για τις δηλώσεις περί ευαγγελίου σε σχέση με το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, το οποίο «ήρθε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση». Επιπλέον, θεωρεί «αδιανόητο» να συμμετέχει η Τουρκία στον επανεξοπλισμό της Ευρώπης, προτρέποντας την κυβέρνηση «να κινηθεί προς την ανάληψη πρωτοβουλιών για τον συνολικό αποκλεισμό» της γείτονος.
Υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες για το αλαλούμ με το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, το οποίο ο Ακης Σκέρτσος χαρακτήριζε «ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας», και την επιλογή του κ. Παπαδημητρίου στη θέση του αναπ. προέδρου του οργανισμού;
Το μήνυμα που στέλνουν οι συμπολίτες μας είναι διττό. Από τη μια πλευρά αντιδρούν σε πολιτικές που πλήγωσαν τον κορμό της παράταξής μας, όπως διαβλέπουμε στις δημοσκοπήσεις, και απομακρύνθηκαν από τη ΝΔ χωρίς όμως να επιλέγουν άλλες πολιτικές λύσεις μέχρι στιγμής. Από την άλλη πλευρά περιμένουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, από τις οποίες κρίνεται και η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Αυτές τις λύσεις επιθυμούν και αυτές τις αγωνίες μεταφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ σε σειρά ζητημάτων. Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει αυτόν τον ρόλο των βουλευτών, όπως ο ίδιος έχει πει.
Δεν είναι μυστικό ότι είστε κοντά στον Αντώνη Σαμαρά. Θεωρείτε ότι το δεδομένο αυτό σας κόστισε στον πρόσφατο ανασχηματισμό;
Είναι γνωστό πως συμμερίζομαι τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπως ενδεικτικά για την ισότητα στον γάμο, το μεταναστευτικό, τα εθνικά θέματα, τη βίαιη πράσινη μετάβαση και μας συνδέει μακροχρόνια φιλία. Οι ίδιες αυτές θέσεις αποτελούν κορμό της ιδεολογίας της παράταξης. Ο σχηματισμός της κυβέρνησης και οι ανασχηματισμοί της όμως αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του πρωθυπουργού και δεν κρίνω τις επιλογές του για συναδέλφους βουλευτές της ΝΔ, που καλούνται να υπηρετήσουν την κοινωνία απ’ αυτό το μετερίζι.
Πιστεύετε ότι η επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού θα συνέβαλε στο να αποκατασταθεί το εσωκομματικό κλίμα;
Αυτό που πιστεύω ακράδαντα είναι πως ο κόσμος της παράταξης θέλει όλα τα στελέχη της και ειδικά τους πρώην προέδρους ενωμένους στον κοινό αγώνα, με γνώμονα τις κοινές αρχές και αξίες της παράταξης. Αλλωστε στη μεγάλη κεντροδεξιά μας παράταξη συνυπάρχουμε με τις διαφορετικές μας απόψεις, ακριβώς γιατί μας συνδέουν οι κοινές μας αρχές και αξίες. Ειδικά οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι έχουν το προνόμιο να διατυπώνουν τις απόψεις τους δημόσια. Ο κ. Σαμαράς δεν έφυγε από τη ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς διεγράφη για τις θέσεις που εξέφρασε δημόσια, αν και αυτές δικαιώθηκαν, ειδικά μετά το νέο διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον. Στελέχη και παραδοσιακοί μας ψηφοφόροι, που ενστερνίζονται αυτές τις απόψεις, όπως έδειξαν οι ευρωεκλογές και δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, έχουν απομακρυνθεί από τη ΝΔ χωρίς μέχρι στιγμής να επιλέγουν άλλες πολιτικές λύσεις.
Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του www.documentonews.gr πατώντας ΕΔΩ