Σάββατο
9
Δεκέμβριος
TOP

Money Tree: Το φυτό που θα φέρει αφθονία και πλούτο, σύφωνα με το Φενγκ Σούι -Ομορφαίνει και τον χώρο

Το φυτό money tree ή αλλιώς Παχίρα, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, χαρίζει πλούτο και αφθονία.

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι τα φυτά μπορούν να ευνοήσουν και να φέρουν τύχη, θετική ενέργεια ακόμη και οικονομική ευημερία. Ανάμεσα στα φυτά που ξεχωρίζει η φιλοσοφία του φενγκ σούι, βρίσκεται και το money tree ή αλλιώς Παχίρα, που είναι ικανό να δώσει στον χώρο μια ευχάριστη πινελιά αλλά και οικονομική αφθονία.

Τo money tree, που συνήθως αναφέρεται και ως καστανιά της Γουιάνας, προέρχεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική. Είναι εύκολο στη φροντίδα χάρη στην ανθεκτική φύση του και ομορφαίνει ιδιαίτερα τον χώρο.

Το money tree έγινε ευρέως γνωστό ως φυτό εσωτερικού χώρου στην Ταϊβάν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘80 και οι πιστοί ακόλουθοι του Φενγκ Σούι υποστηρίζουν ότι δημιουργεί θετικό “chi”, τόσο στο σπίτι, όσο και σε όσους μένουν μέσα σε αυτό. Θεωρείται επίσης ότι φέρνει καλή τύχη, θετική ενέργεια, μειώνει το στρες και το άγχος.

Δεδομένου ότι τα σπίτια μας είναι συνήθως ξηρά, μπορείτε να αυξήσετε την υγρασία του δέντρου σας, τοποθετώντας το πάνω από ένα δίσκο με βότσαλα γεμάτο με νερό.

Μπορείτε να ψεκάσετε τα φύλλα του τακτικά και να τα ποτίζετε όταν το χώμα τους είναι ξηρό.

πηγη bovary.gr