Κυριακή
5
Δεκέμβριος
TOP

Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους το φθινόπωρο – Πότε αναμένονται ανακοινώσεις

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χαλαρώσει τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας το φθινόπωρο.

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους πολίτες που δεν εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού, καθώς η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να χαλαρώσει τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας το φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, από Σεπτέμβριο, όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους των εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, καθώς θα παραμένουν αμιγείς.

Ωστόσο, οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται το εσωτερικό των χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας απρόσκοπτα, δείχνοντας το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους.

Σύμφωνα με όσα διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει επίσημα τα μέτρα που θα ισχύσουν από το φθινόπωρο, πριν το τέλος Αυγούστου.

Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους. Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δ δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική” είχε τονίσει ο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δίωρη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να εφαρμόσει νέο lockdown, αλλά ελαφρά περιοριστικά μέτρα ανά περιοχές.

www.news247.gr