Παρασκευή
24
Μάιος
TOP

Μόνο με μάσκα η είσοδος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η αύξηση που παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κορωνοϊού και στη Μεσσηνία, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με πλήθος άλλων ιώσεων και τύπων γρίπης δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα. Είναι ενδεικτικό πως στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, στην κλινική covid νοσηλεύονται περισσότεροι από 30 ασθενείς, την ίδια στιγμή που η μονάδα βραχείας νοσηλείας έχει μετατραπεί σε χώρο υποδοχής, εξέτασης και αξιολόγισης ασθενών με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου:

– Στις κλινικές του νοσοκομείου δεν θα επιτρέπονται συνοδοί. Θα πραγματοποιείται από τους θεράποντες ιατρούς των κλινικών ενημέρωση συγγενών, από τη 13.0 μ.μ. έως και τις 15.00μ. μ.. Θα προσέρχεται μόνο ένας συγγενής για κάθε ασθενή αφο’υ έχει διενεργήσει Rapid Test το τελευταίο 48ωρο.

– Οι προσερχόμενοι για ενημέρωση θα εισέρχονται από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου και θα ελέγχονται αυστηρά από το προσωπικό φύλαξης.

– Πριν τη 13.00μ.μ υπάλληλος του προσωπικού φύλαξης θα έχει μεριμνήσει ώστε να είναι κλειστές όλες οι παράπλευρες θύρες στους ορόφους του νοσοκομείου, οι οποίες θα ελέγχονται εάν είναι κλειστές και από τους νοσηλευτές των Τμημάτων.

– Επιβάλλεται καθολική χρήση μάσκας απ’ όλους τους συνοδούς των ασθενών στο χώρο του νοσοκομείου.