Κυριακή
3
Δεκέμβριος
TOP

Ν. Γόντικας: Ζήτησε την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης και… κάρφωσε Τατούλη (video)

Να γεμίσουν οι κάλπες ανάδειξης νέου Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πελοπόννησο με… κόκκινα ψηφοδέλτια και γαρύφαλλα, κάλεσε τους πολίτες ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Γόντικας, ο οποίος έδωσε σκυτάλη στον Νίκο Κουτουμάνο που τέθηκε επικεφαλής.

«Οι αιρετές θέσεις για τους κομμουνιστές είναι υπόθεση του κόμματος με βάση τον καταμερισμό που κάνει σε ό,τι αφορά στο ρόλο των στελεχών. Τρεις θητείες ήταν αρκετές για να προσφέρω ό,τι μπόρεσα και  να αποκαλύπτω με συγκεκριμένα στοιχεία την  αντιλαϊκή πολιτική των Περιφερειακών Αρχών διαχρονικά», είπε ο Νίκος Γόντικας, ασκώντας σκληρή κριτική, ειδικά στον Πέτρο Τατούλη που διοίκησε επί εννέα χρόνια και είναι ξανά υποψήφιος σ’ αυτήν την αναμέτρηση. «Εμείς δεν είμαστε καλαμοκαβαλημμένοι όπως ο κ. Τατούλης, ο οποίος 50 χρόνια τώρα δε λέει να κάτσει πίσω. Έσωσε την Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Αρκαδία…  Θέλει να μας ξανασώσει. Ενώ όλοι οι συνδυασμοί αλλάζουν, ο κ. Τατούλης εκεί…», σημείωσε ο κ. Γόντικας, τονίζοντας πως η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχει οποιαδήποτε ιδιοτέλεια στη συμμετοχή της στα κοινά. «Δεν βλέπετε στο δικό μας χώρο αυτά που έγιναν στο ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα με χαρακτηριστικά όσα καταγράφηκαν ανάμεσα στον κ. Γιαννακούρα και τον κ. Κωνσταντινόπουλο ή στη ΝΔ όπου… ξεκατινιάστηκαν Νίκας, Πτωχός, Τατούλης», δήλωσε ο Νίκος Γόντικας τονίζοντας πως ο ίδιος χαίρεται για τον Νίκο Κουτομάνο που πήρε σκυτάλη στη διεκδίκηση.

ΤΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗ

Χαρακτηριστικά ήταν όσα θύμισε ο Νίκος Γόντικας, καλώντας τους πολίτες να κρίνουν αξιολογώντας και το παρελθόν σε σχέση με τις προηγούμενες Περιφερειακές Αρχές. «Πριν από 6 -7 χρόνια είχαμε αποκαλύψει στο σταθμό σας, το γεγονός πως υπήρχαν 85 εκατ. ευρώ διεκδικήσεις μεγαλοεργολάβων, οι οποίες με την ανάδειξη καθηκόντων από τον κ. Νίκα αποκαλύφθηκε πως είναι 208 εκατ. ευρώ. Κάποια πληρώνονται. Πρόσφατα, η Οικονομική Επιτροπή, ομόφωνα αποφάσισε να δοθούν 1.068.000 ευρώ πανωπροίκι στον εργολάβο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και πριν από μήνες κι άλλα χρήματα και ξέρετε ποιος είναι; Ο γνωστός εργολάβος του ΤΖάνε – Καλαμάκι. Ας όψεται ο Τατούλης που δεν τον ακούμπησε η ΝΔ και έχει ευθύνες η ΝΔ γιατί τον πήγε… χαϊδεύοντας ώστε να μην ανοίξει αυτά τα ζητήματα. Το 2018 η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει να δώσει επιπλέον μεταφορικό έργο για αδρανή υλικά 100.000 κυβικών που θα έφερνε από τη Μεγαλόπολη. Αυτά τα υλικά ήταν υλικά που… ξεπάτωσαν το Πεταλίδι καθώς έκοψαν το μισό βουνό και πήραν αδρανή. Το 2022 δώσαμε 2 εκατ. ερυώ πανωπροίκι στον εργολάβο για υλικά τέτοια που έφερνε από  τη Μεγαλόπολη. Δεν υπήρχαν στοιχεία, παραστατικά, φορτωτικές, συμφωνητικά. Δεν υπήρχε τίποτε και του έδωσαν με απόφαση και της ΝΔ και του κ. Τατούλη 2 εκατ. ευρώ πανωπροίκια», είπε ο Νίκος Γόντικας, δίνοντας μερικά ακόμη παραδείγματα και εστιάζοντας στα έργα μέσω ΣΔΙΤ που προωθούσε ο κ. Τατούλης. «Πληρώνει το κράτος και εισπράττει ο ιδιώτης», ανέφερε ο Νίκος Γόντικας μιλώντας με έργα και ονοματεπώνυμα, καυτηριάζοντας επίσης, ειδικά όσα σημειώθηκαν στον τουρισμό, όπου σπαταλήθηκαν πάρα πολλά χρήματα, όπως στο πλαίσιο της ‘’Μυθικής Πελοποννήσου‘’ χωρίς αντίκρισμα. «Συγκρούονται πολιτικές και τεράστια συμφέροντα στην Πελοπόννησο θα μιλήσουν ποτέ οι άλλες δυνάμεις», διερωτήθηκε καλώντας τους πολίτες να κρίνουν και φυσικά, εστίασε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αφού ειδικά η αναμέτρηση των περιφερειακών εκλογών είναι έντονα πολιτική.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

«Θα βγει είτε ο κ. Πτωχός, είτε ο κ. Τατούλης. θα ακολουθήσουν αντιλαϊκή πολιτική. Ποιος θα τους κάνει αντιπολίτευση; Ο Τατούλης στον Πτωχό, όσο έκανε στον Νίκα; Τσίρκο, φασαρία, γκρίνιες, φωνές, τα δύο πρώτα χρόνια και στο τέλος, αγαπηθήκανε. Για τα ψηφαλάκια. Θα κάνει αντιπολίτευση ο εκπρόσωπος τους ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ ή ο κ. Πετράκος; Μαζί δεν ήταν στο …αντιΝίκα μέτωπο με τον Τατούλη; Του έδωσαν άφεση αμαρτιών. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση με τον Νίκο Κουτουμάνο μπορεί να θέσει τα ζητήματα των αγροτών, των εργατών, των μικρομεσαίων και μεγάλα έργα όπως την αντιπλημμυρική θωράκιση και την αντισεισμική προστασία», δήλωσε ο Νίκος Γόντικας που άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τρεις μήνες διακυβέρνησης από τη ΝΔ συνέβησαν πολλά. Η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση, να μη σκορπίσουν. Να μην τσιμπήσει ο λαός. Να εκφραστεί με καταδίκη των κυβερνητικών υποψηφίων. Να βγουν πιο πολλοί κομμουνιστές. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή. Δε θα καλοπεράσουν με μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο», είπε ο Νίκος Γόντικας που σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους αριστερούς πολίτες να ξανασκεφτούν. «Ο σκεπτικισμός, η απογοήτευση, ο προβληματισμός που κυριαρχεί σε ένα κομμάτι των αριστερών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να κατασταλάξει», ανέφερε μιλώντας για εκφυλισμό του χώρου που δεν έχει τίποτε αριστερό να θυμίζει. «Η απαξίωση αξιών της Αριστεράς, του Ριζοσπαστισμού, της προοδευτικότητας μέσα από τη συνολική πορεία του κόμματος, μεταξύ άλλων έφερε τη Δεξιά και απογοήτευση στον κόσμο. Τείνουμε χέρι… Τι μας λέει ο κ. Κασσελάκης από πολιτικό λόγο; Δεν είναι πως ήρθε κάποιος από ένα American bar», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γόντικας που χαρακτήρισε την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, ως το πρώτο βήμα για την αλλαγή.