[nx_top_tags]
Σάββατο
23
Σεπτέμβριος
TOP

Ν. Μπελογιάννης: «Μόνο οι πολίτες έχουν δίκιο για τις διακοπές νερού» (video)

Τη στιγμή που η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας ζει μια οριακή κατάσταση και ο κίνδυνος είναι υπαρκτός για την υδροδότησή της, το ζήτημα των ευθυνών δεν μπορεί παρά να είναι σε πρώτο πλάνο, αφού η μεγάλη διακοπή που σημειώθηκε για πρώτη φορά την Τρίτη, ήταν αποτέλεσμα μιας τεράστιας βλάβης στη δεξαμενή του Πηδήματος, η οποία λειτουργεί από το 1936 και έκτοτε δεν έγινε καμία παρέμβαση. Ο Διευθυντής της τηλεόρασης Best Νίκος Μπελογιάννης παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, έδωσε λεπτομέρειες για το θέμα, αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης, παραθέτοντας στοιχεία και ημερομηνίες.

«Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και έχει απόλυτο δίκιο που φωνάζει. Είναι ο μόνος που δεν φταίει. Αυτήν τη στιγμή, προφανώς, την ευθύνη την έχει Δήμαρχος Καλαμάτας ο Θανάσης Βασιλόπουλος, στου οποίου τα χέρια, έσκασε… η βόμβα. Οπωσδήποτε δεν είναι μόνο τα πάρκα τσέπης και έχουν δίκιο οι πολίτες, όχι όμως και οι πολιτικοί του αντίπαλοι, αφού προτεραιότητα δεν ήταν κάποτε τα δημαρχεία, τα διοικητήρια και η αλλαγή των πλακιδίων στην πλατεία», σχολίασε ο Νίκος Μπελογιάννης αναφερόμενος στον Παναγιώτη Νίκα ο οποίος υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια δήμαρχος της Καλαμάτας. «Ο κ. Τζαμουράνης σχολιάζει μεν, αλλά δεν είπε τίποτε για τον κ. Νίκα», είπε ο Νίκος Μπελογιάννης και εξήγησε πως έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο.

«Το 2019 ο κ. Νίκας επειδή υπήρχε από τότε πρόβλημα με τον αγωγό Φ600, πήγε στον τότε υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση τον υπουργός εσωτερικών και του ζήτησε να αλλαχθεί», σημείωσε ο διευθυντής του Best που επεσήμανε πως μετά τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Αλέξης Χαρίτσης είναι το μεγαλύτερο πολιτικό κεφάλαιο του τόπου και ίσως της χώρας ολόκληρης. «Και πρέπει να το παραδεχθούν όλοι οι Μεσσήνιοι αυτό, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις του καθενός. Είναι τιμή μας που είναι από το νομό μας ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει σε πολλά πράγματα», τόνισε ο διευθυντής του Best που εμβόλιμα στο φόντο και των επικείμενων εκλογών σχολίασε και τις πολιτικές εξελίξεις και τα περί αυτοδυναμίας, θυμίζοντας τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, που όπως είπε, έσωσαν κατά σχεδόν γενική αποδοχή, τη χώρα -η οποία θα γλίτωνε το 3ο μνημόνιο- με αυτή τη συνεργασία, παρά το γεγονός πως ήταν οι μεγαλύτεροι πολιτικοί εχθροί, καυτηριάζοντας το ό,τι πλέον, κανείς δεν μιλά για συνεργασία την οποία έχει ανάγκη η Ελλάδα και όλοι θέλουν να είναι αυτοδύναμοι.

Εστιάζοντας ωστόσο στην τεράστια βλάβη και το ιστορικό που έχει αφήσει εκτεθειμένη ολόκληρη την πόλη σε έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο, ο Νίκος Μπελογιάννης θύμισε πως ακριβώς έχουν τα πράγματα. «Ο κ. Χαρίτσης ενέταξε αμέσως το έργο στο «Φιλόδημος» στις 30 Μαΐου του 2019 λίγο πριν αλλάξει η κυβέρνηση, το οποίο και υπογράφηκε στη συνέχεια, από τον κ. Θεοδωρικάκο. Ήρθε η πανδημία ωστόσο και σταμάτησαν πολλά μεγάλα έργα λόγω του κόστους των υλικών. Δεν πήγε όμως ο κ. Νίκας να πει στον κ. Χαρίτση μαζί με την αντικατάσταση του αγωγού και για τη δεξαμενή και δεν το έκανε, γιατί δεν ήξερε. Σήμερα άνοιξαν δρόμο, είχε λογγώσει το σημείο, αφού δεν πήγε ποτέ κανένας από το 1936! Δεν πήρε χαμπάρι κανένας. Τόσοι πέρασαν και δεν το πήρε κανένας χαμπάρι; Γιατί δεν λέει για τους προκατόχους ο κ. Τζαμουράνης και ειδικά για τα 15 χρόνια του Νίκα; Σας επικαλείται για το αντιπλημμυρικό και άλλα… Εδώ γιατί δεν είπατε την άποψή σας; Τόσα χρόνια ήσασταν διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Τζαμουράνη. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι το πρόβλημα; Τι κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Ο μόνος που έχει δίκιο και ευτυχώς που λειτούργησαν οι …πατέντες, είναι ο Καλαματιανός λαός», ανέφερε ο διευθυντής του Best που συνέχισε με το ιστορικό, βάζοντας τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

«Η μελέτη αφορούσε ο Φ600 να αντικατασταθεί από τον Φ800 που κατέληγε στην υπάρχουσα  δεξαμενή στο Κάστρο της Καλαμάτας, η οποία είναι 1850 κυβικών. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση διακοπής παροχής για οποιονδήποτε λόγο, σε μισή ώρα θα έχει αδειάσει και θα έχει μείνει η πόλη χωρίς νερό. Ο Θανάσης Βασιλόπουλος τον Ιούνιο του 2022, το είπε αυτό στον κ. Μητσοτάκη προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση για να προχωρήσει το έργο. Πήρε ο Πρωθυπουργός τον κ. Πέτσα και του ζήτησε να λυθεί το θέμα. Ενημέρωσε και τον κ. Σαμαρά ο Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τον Στέλιο Πέτσα να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος με την αύξηση του κόστους των υλικών, με τον υπουργό να ανακοινώνει πως τα επιπλέον αυτά χρήματα, θα τα αναλάβει το υπουργείο και θα προχωρήσει το έργο. Ο Αγωγός αυτός σταματάει στο Κάστρο. Πάλι θα υπήρχε πρόβλημα αν κάτι συνέβαινε στη δεξαμενή του Πηδήματος. Με τη συμβολή του Αντώνη Σαμαρά ξεκινά η προσπάθεια να γίνει μια δεξαμενή μεγάλη στον Αι Γιάννη τον Καρβούνη 8.500 κυβικά. Ο κ. Νίκας ποτέ δε ζήτησε τίποτε άλλο πέρα από το να αντικατασταθεί ο αγωγός», σημείωσε καταληκτικά ο διευθυντής του Best Νίκος Μπελογιάννης.