Παρασκευή
12
Ιούλιος
TOP

Μπροστά όλες οι εναλλακτικές και νέα δεξαμενή για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ύδρευσης (video)

H υδροδότηση αποκαταστάθηκε στην Καλαμάτα, ωστόσο η όλη κατάσταση παραμένει… οριακή, καθώς η ζημιά στη δεξαμενή είναι τεράστια. Για να ενισχυθεί η εναλλακτική λύση απόψε στις 23:30 θα υπάρξει νέα προσωρινή διακοπή, ενώ ήδη τρέχει και η διαδικασία της κατασκευής μιας μεγάλης ανοξείδωτης δεξαμενής στον χώρο.

Σήμερα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενημέρωσε σχετικά με το πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης αλλά και την πορεία των εργασιών για την αποκατάσταση της βλάβης, αναφέροντας τα εξής:

«Από χθες (31-05-2023) το απόγευμα έχουμε πάλι νερό στην πόλη. Το βράδυ γέμισαν όλες οι δεξαμενές. Ένα πρόβλημα εντοπίστηκε στη χαμηλή ζώνη της Βέργα όπου απαιτήθηκε εξαέρωση του δικτύου και σταδιακά και η περιοχή αυτή θα έχει νερό. Απόψε (01-06-2023) θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης (περί ώρα 23:30) χωρίς να αδειάσουν οι δεξαμενές για να τοποθετηθεί μια αναγκαία βάνα, καθώς στόχος είναι να μην υπάρχει καμία διαρροή και να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος.

Από αύριο το πρωί, θα ξεκινήσουμε να επισκευάζουμε τη μικρή δεξαμενή, όπου έγινε η παράκαμψη και έστω και με προβλήματα δόθηκε προσωρινή λύση. Συγχρόνως έχουμε έρθει σε επικοινωνία τόσο στην Αθήνα, όσο και τοπικά για την κατασκευή μιας ανοξείδωτης δεξαμενής, ώστε να μπορεί να υπάρχει και μια ακόμα εναλλακτική που να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της πόλης τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όσον αφορά τη μεγάλη δεξαμενή που υποχώρησε, η ζημιά είναι τεράστια. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε πριν γίνουν οι απαραίτητες μελέτες, να δούμε αν μπορεί και με πιο τρόπο θα αποκατασταθεί η ζημιά. Αυτό όμως χρειάζεται χρόνο. Για το λόγο αυτό προχωράμε σε εναλλακτικές λύσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είχε υπάρξει ενημέρωση, ο Δήμαρχος ανέφερε: «Είναι ένα φαινόμενο που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. Εμείς από την πρώτη στιγμή παρά τη δυσκολία, δεν μείναμε με τα χέρια σταυρωμένα, γίναμε μέρος της λύσης, βρέθηκε ο τρόπος, δόθηκε νερό στην πόλη».

Διαβάστε επίσης

Τεράστια η ζημιά στη δεξαμενή, στα 20 μέτρα η σπηλαίωση! Νερό με εναλλακτικές στην Καλαμάτα – Ποιος ο σχεδιασμός και τι θα γίνει… (video)