Παρασκευή
21
Ιούνιος
TOP

Να πάτε μόνοι σας Βρυξέλλες

του Θόδωρου Γαλανόπουλου

Αργεί λιγάκι, αλλά θα έρθει όπου να’ ναι το απορριμματοφόρο των Βρυξελλών να μαζέψει τα υποψήφια σκουπίδια που γεμίζουν ξανά τον τόπο και ρυπαίνουν τη χώρα και την αισθητική μας… Βασικά και η Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτή είναι μια απέραντη χωματερή  , όπου διάφοροι επιτήδειοι μαζεύουν όλα τα καλά ανακυκλωμένα χρήματα, και οι υπόλοιποι τρέφονται με τα σκουπίδια της και τα απόβλητά της!

Τηλεόραση, ίντερνετ, έχει γεμίσει με τους σωτήρες, που ξαφνικά ήρθαν να μας ξανά σώσουν. Βιογραφικά και περγαμηνές, αλλά δεν θα μπορέσω αγάπες μου! Αν καταφέρετε βγείτε μόνοι σας, εγώ δεν συμμετέχω στην κοροϊδία του θεάτρου σκιών  που έχετε ετοιμάσει! Ήδη έχετε προκαταλάβει τον κόσμο, έχετε μοιράσει τις έδρες και τα ποσοστά και απλώς περιμένετε από τα πρόβατα να τα επιβεβαιώσουν με την ψήφο τους…

Λίγο κρασί λίγο θάλασσα και λίγο μισθό…!  Αυτά για τον πολίτη. Αν θέλεις  να ζήσεις πραγματικά σε αυτή τη χώρα  πρέπει να είσαι, ή βουλευτής, ή νταβατζής ή λαθρέμπορας, ή σωματέμπορας, ή νεκροθάφτης!  Όλα τα άλλα επαγγέλματα είναι για άλλες χώρες!

Εδώ; Έναν καφέ; Έφτασε! Δυο σουβλάκια; Έφτασε! “Σουβλάκι -κλαρίνο και φρέντο καπουτσίνο“. Και έρχεται ο κάθε ένας υποψήφιος να θέλει να τον στείλεις στην Ευρωβουλή!

Βρε και στου διάολου τη μάνα πρέπει να τον στείλεις, αλλά ούτε αυτό έχεις όρεξη να το κάνεις! Τελειώνω ακόμη μια φορά με αυτό που είπε ο Μαρκ Τουέιν!“ Μην πείτε στη μητέρα μου ότι ασχολούμαι με την πολιτική, νομίζει ότι είμαι πιανίστας σε μπουρδέλο” Κυριακή λοιπόν μην με περιμένετε , ή για δουλειά  θα πάω ή για ούζα… Πάτε μόνοι σας  Βρυξέλλες !