Κυριακή
21
Ιούλιος
TOP

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας καταργεί στην πράξη την ειδικότητα της Ιατρικής Εργασίας – Αντιδρούν οι γιατροί

Η Ιατρική Εργασίας έχει θεσμοθετηθεί ως χωριστή ιατρική ειδικότητα από τον προηγούμενο αιώνα στις ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες. Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση αναρτήθηκε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο -σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ)- καταργεί στην πράξη την ειδικότητα της Ιατρικής Εργασίας.

Το σχέδιο νόμου έχει τίτλο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2Ο19/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019 για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση. Απλοποίηση Ψηφιακών διαδικασιών και ενίσχυση της Κάρτας Εργασίας – Ρυθμίσεις για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επιθεώρησης Εργασίας».

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στο άρθρο 30, «Με κοινή απόφαση των Υπουργείου εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας, μετά από γνώμη του Συμβουλίου Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (Σ.Υ.Α. Ε.) και του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.γ.) , δύναται να ορίζονται κατηγορίες ιατρών, οι οποίοι μπορούν να ασκούν καθήκοντα Ιατρού Εργασίας…».

Οι γιατροί του ΠΙΣ με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, επισημαίνουν τους κινδύνους.

διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ της Γιάννας Σουλάκη στο www.iatropedia.gr πατώντας εδώ