Κυριακή
3
Δεκέμβριος
TOP

Ο Δημήτρης Πτωχός και το στοίχημα που αφορά όλους τους Πελοποννήσιους, «το μέλλον να νικήσει το παρελθόν» -Ο σχολιασμός όλων των εξελίξεων (video)

Μήνυμα απόλυτης στήριξης από τη ΝΔ και μήνυμα θετικής αποδοχής της πρότασής του από τους πολίτες. Δύο μηνύματα που ταυτοποιούνται πλέον ξεκάθαρα και ευδιάκριτα στο πρόσωπο του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μέρα με την ημέρα κερδίζει ολοένα και περισσότερα τις εντυπώσεις και την ουσία στη «μάχη» για τις περιφερειακές εκλογές. Αυτό άλλωστε διεφάνη και στην παρουσία του στη Μεσσήνη (δείτε εδώ) όπως και στα όσα εξελίχθηκαν στη Λακωνία στις περιοδείες που πραγματοποίησε έχοντας στο πλευρό του τον Υπουργό Επικρατείας τον Μάκη Βορίδη.

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: «Ο Δ.ΠΤΩΧΟΣ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

Ο Διευθυντής της τηλεόρασης BEST Νίκος Μπελογιάννης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στάθηκε αρχικά στην ενότητα και τα μηνύματα νίκης που είναι τα βασικά χαρακτηριστικά στους κόλπους της παράταξης του Δημήτρη Πτωχού, με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου να στηρίζεται από τα κορυφαία και όχι μόνο, στελέχη του κόμματος. Ενδεικτική η παρουσία στη Λακωνία του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος παρεμβαίνοντας στην τηλεόραση Best είπε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να γίνει η σωστή επιλογή για την Περιφέρεια. «Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν πολύ σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία που πρέπει να υπάρχει ο άνθρωπος που θα τα διαχειριστεί σωστά, με σωστές αναπτυξιακές προτεραιότητες και προφανώς με εντιμότητα, διαφάνεια και ακεραιότητα προς το δημόσιο συμφέρον», είπε ο κ. Βορίδης, τονίζοντας πως η επιλογή του Δημήτρη Πτωχού, είναι μια επιλογή νίκης. «Εγώ τον Δημήτρη τον έχω ζήσει επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, όταν ήταν στους στενούς συνεργάτες του και χειριζόταν πολύ δύσκολα θέματα. Ήμουν υπουργός τότε και μπορώ να πω πως στην επιτυχία της χώρας, έχει βοηθήσει καταλυτικά ο Δημήτρης Πτωχός», ανέφερε εμφατικά ο Μάκης Βορίδης.

«ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ»

Ακολούθως ο Νίκος Μπελογιάννης σχολίασε πως ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί πως το μέλλον, πρέπει να νικήσει το παρελθόν. «Το σύνθημα είναι: Το μέλλον, απέναντι στο παρελθόν. Κι επειδή το μέλλον θα κερδίσει, δεν μπορεί ο κόσμος να γυρίσει πίσω, ό,τι κι αν του τάξουν, όποιοι κι αν είναι οι… Εφιάλτες, ο κόσμος πάει μπροστά. Και ο Πτωχός θα πρέπει να αποδείξει πως αξίζει αυτήν την εμπιστοσύνη που καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις, για μια καινούρια Πελοπόννησο. Κουραστήκαμε από τις χαιρετούρες και τους αυλοκόλακες.

«Ο Δ. ΠΤΩΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»

Παράλληλα με την εκτίμηση -πως ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου- ο Διευθυντής του BEST στάθηκε και στην ουσία το ότι «δεν πρέπει να αναλωθεί όπως όλοι αυτοί (σ.σ. για τους πολιτικούς) σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες, στις χαιρετούρες», αλλά στην ουσιαστική αλλαγή της σελίδας στην Πελοπόννησο, προτάσσοντας το τεχνοκρατικό του προφίλ. Έθεσε μάλιστα τα όσα και ο Αντώνης Σαμαράς είχε προσφάτως αναφέρει για τον Δημήτρη Πτωχό που είναι ικανός, άξιος και τεχνοκράτης και δύναται να βρει τρόπους να φέρει στο προσκήνιο τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου και κύρια το ζήτημα της εξεύρεσης και της απορρόφησης πόρων. «Ξέρει τον τρόπο και τις διαδικασίες και ξέρει ποια είναι η Ευρώπη…», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε προσωπικό τόνο «δεν μπορεί να είναι οι χειραψίες η συμπεριφορά του Βουλευτή και του Περιφερειάρχη για το νομό», υπογραμμίζοντας πως μόνο αυτός έχει τη δυνατότητα να την αλλάξει.

«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ… TOY ΠΤΩΧΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ… ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ»

Η όλη συζήτηση πήγε και στα ζητήματα που σχετίζονται με τις διεκδικήσεις στο νομό… «Αεροδρόμιο Καλαμάτας καμία εξέλιξη, δρόμος Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνης ακόμη, Τσακώνα – Καλό Νερό κανείς δεν μιλάει -ο μόνος που πήρε θέση και το είπε από την πρώτη στιγμή είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας ο Άκης Κατρίτσης- το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας δεν μιλά κανένας, που είναι οι βουλευτές, οι δήμαρχοι, οι υποψήφιοι; για το φιλιατρινό φράγμα, το δρόμο της Μάνης και άλλα πολλά που είναι οι βουλευτές; κάνουν βόλτες και χαιρετούρες; γιατί σας έβγαλε ο λαός για να παίρνετε το μισθό και να πηγαίνετε πρώτοι-πρώτοι στα πανηγύρια για να σας βλέπει ο κόσμος σαν… μπαστέικοι γάλοι με τις γραβάτες και τα κοστούμια και ο κόσμος να είναι σε απόγνωση; Ο νομός και η περιφέρεια έχουν μείνει πίσω…» σχολίασε σκωπτικά ο Ν. Μπελογιάννης για να προσθέσει στην βάση των όσων παραπάνω ανέφερε «Δεν θέλω να μηδενίσω το έργο κανενός, ούτε του Τατούλη ούτε του Νίκα, αλλά για τον Πτωχό το βάρος θα είναι μεγάλο. Δημήτρη, εσύ παρουσιάζεις το μέλλον, ο Τατούλης είναι το παρελθόν… και τα όσα λέει μας πάνε 100 χρόνια πίσω. Έχεις τα φόντα, έχεις την όρεξη, έχεις την επάρκεια, έχεις και την ηλικία και αντιπροσωπεύεις το μέλλον απέναντι στο παρελθόν και μπορείς να αλλάξεις την Πελοπόννησο».

Η… ΟΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΛΕΝΑΣ

Την ίδια ώρα, οριακή μοιάζει να είναι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα να έχει θέσει ψηλά τον πήχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ειδικά στις Περιφέρειες, το αποτέλεσμα των οποίων δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σύμφωνα και με τον πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη, χωρίς αυτό ωστόσο, να είναι… εξασφαλισμένο στην Πελοπόννησο. Ο διχασμός είναι κάτι περισσότερο από ορατός, με ορισμένα στελέχη να μη στηρίζουν την υποψηφιότητα Κουτσούλη, κάτι στο οποίο στάθηκε κατά την εκδήλωση στην Καλαμάτα και η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, η οποία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. «Για το ΠΑΣΟΚ οι Αυτοδιοικητικές εκλογές στο δεύτερο βαθμό έχουν πολιτικό στίγμα. Περιμένουμε όλους όσοι συμμερίζονται την ανάγκη για πολιτική αλλαγή, να στρατευθούν. Άλλου είδους κίνητρα που δεν είναι πολιτικά, αλλά περισσότερο προσωπικά, θα έπρεπε να υποχωρήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Αποστολάκη, η οποία επεσήμανε πως λυπάται πολύ για όσους δε συμμερίζονται το πολιτικό διακύβευμα και το γεγονός πως κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται. Η κα Αποστολάκη άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ με τον υποψήφιο Δημήτρη Κουτσούλη να στέκεται από την πλευρά του σε όλα όσα πρέπει να γίνουν για την Πελοπόννησο και ειδικά για τη Μεσσηνία. Ο αγώνας του κάτι περισσότερο από αξιοπρεπής, τη στιγμή που το ίδιο δε συνέβη με φίλους και στελέχη του κόμματος, με την παρουσία τους στην εκδήλωση, πολύ μικρή.

Στην κατεύθυνση αυτή και ο σχολιασμός στην τηλεόραση Best με τον διευθυντή του σταθμού Νίκο Μπελογιάννη να αναφέρεται σε όσα έχουν συμβεί τονίζοντας πως θα πρέπει να ντρέπονται ορισμένοι για τη στάση τους απέναντι στον υποψήφιο και την επιλογή του κόμματος.

Η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΤΟ… ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

Τέλος αναφορές υπήρξαν και για τη μάχη… χαρακωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με το «φαινόμενο» Κασσελάκη. «Το θέμα είναι που πάει η χώρα μας… Εδώ καίγεται ο κόσμος και έχουμε την υπερβολική δημοσιότητα μιας τέτοιας κατάστασης, είναι λογικό;… Αυτό δεν έχει γίνει ξανά», σημείωσε ο Διευθυντής του BEST για να προσθέσει: «Έφριξα με αυτά που έλεγε ο κ. Κωνσταντινέας… Είναι δυνατόν να λες, αγαπητέ Πέτρο, ότι αυτός βγήκε με… 42% και έπρεπε να του παραδώσουμε και τη διακυβέρνηση της χώρας και να πάρουμε και αυτόγραφο… Ποιος είναι; ο Ρουβάς είναι; Εάν είναι δυνατόν αυτό να είναι το κριτήριο, η διαφορετικότητα που έχει και σαν άνθρωπος, ότι πήγε στην Goldman Sachs και αγόρασε καράβια; Αυτό με την υπερβολική δημοσιότητα έχει γίνει viral. Θυμάστε τι είχε γίνει με τον Κασιδιάρη; Και τότε όλοι ψήφιζαν Χρυσή Αυγή.. Αυτά είναι φαινόμενα αντίδρασης», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ακολούθως στάθηκε στα όσα βγαίνουν από την εν λόγω διαδικασία, αναφέροντας πως η αλήθεια είναι η εξής… «Δεν είναι όπως αναφέρουν υπερβολική η προσέλευση του κόσμου, 140.000 άτομα για το κόμμα του 20% της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει κυβερνήσει τη χώρα. Όταν στη διαδικασία του ΠΑΣΟΚ για το Νίκο Ανδρουλάκη πήγανε και ψηφίσανε 270.000 και το κόμμα πήρε 11% και 157.000 στον Αλέξη Τσίπρα. Εδώ μιλάμε για τραγελαφικά πράγματα. Όταν ψηφίζανε για Σαμαρά ψηφίσανε κοντά στις 800.000 άτομα στη ΝΔ… Δηλαδή τι αυτόγραφα μας… λένε; Δηλαδή του Ανδρουλάκη πρέπει να του δώσουν και την διπλανή χώρα;», αναρωτήθηκε ο Ν. Μπελογιάννης σημειώνοντας παράλληλα «Τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά και αυτοί κάνουν πλακίτσα… Εάν είναι δυνατόν. Δεν μπορείς να έχεις τη φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα ή να έχεις πάει στην Κούβα και τώρα να έχεις φωτογραφία του Κασσελάκη, δεν νομίζω πως είναι αυτή η Αριστερά, και δε νομίζω πως είναι αυτή η Ελλάδα

O Νίκος Μπελογιάννης επανέλαβε πως η καλύτερη λύση ήταν ο Αλέξης Χαρίτσης για τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα θα μπορούσε να ενώσει την κεντροαριστερά. «Δεν ξέρω γιατί δεν κατέβηκε, γιατί πάρα πολλοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ τον παρακαλούσανε να κατέβει, δεν ξέρω ποιος έβαλε το χέρι του και ποιος επέμενε να… κόψει τον Χαρίτση»