Σάββατο
24
Φεβρουάριος
TOP

Ο Δήμος Μεσσήνης στηρίζει την πρόταση των πυροσβεστών Μεσσηνίας για τη δημιουργία μόνιμου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Πεταλίδι

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση είχαν την Τρίτη 24/10/2023 ο Πρόεδρος Καψαμπελης Β. και ο Γραμματέας Δημάκης Σ. με τον Δήμαρχο Μεσσήνης Κ. Αθανασόπουλο Γεώργιο στο Δημαρχείο Μεσσήνης όπου αφού του ευχήθηκαν για την επανεκλογή του συζήτησαν την ανάγκη δημιουργίας Μόνιμου Πυροσβεστικού Κλιμακίου με έδρα το ΠΕΤΑΛΙΔΙ με αφορμή ότι ο Νομός Μεσσηνίας είναι πυρόπληκτος με αυξανόμενα , δύσκολα και απαιτητικά κάθε έτος αστικά και δασικά συμβάντα. Ο Δήμαρχος αφού τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη, τους διαβεβαίωσε ότι και ο ίδιος αλλά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα συντάσσεται απόλυτα με τις θέσεις της Ένωσης.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε από κοινού να γίνει συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για το παραπάνω θέμα.

Την Τρίτη 31/10/2023 τα μέλη του Προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και πιο συγκεκριμένα οι Καψαμπελης Β. (πρόεδρος) Δημάκης Σ. (Γραμματέας) και Μπιτζας Γ. (Υπευθ. Δημ. Σχ.) καθώς και ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αθανασόπουλος Γ. είχαν συνάντηση με τον Αξιότιμο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο K. Γεώργιο Πουρναρα στο χώρο του Αρχηγείου προκειμένου να του θέσουν την πρόταση τους.

Ο K. Δήμαρχος διαβεβαίωσε τον Αρχηγό ότι είναι απαίτηση της τοπικής κοινωνίας η δημιουργία Μόνιμου Κλιμακίου και ότι ο Δήμος Μεσσήνης θα στηρίξει έμπρακτα με οποιοδήποτε τρόπο χρειαστεί την πρόταση των πυροσβεστών του Νομού Μεσσηνίας.

Ο κ. Αρχηγός αφού άκουσε με προσοχή και τις δυο πλευρές είπε ότι τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η πρόταση και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει από την πλευρά του όλες εκείνες τις ενέργειες που χρειάζονται για να υλοποιηθεί το αίτημα.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ                                                            ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΗΜΑΚΗΣ