Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Ο τεράστιος «κίνδυνος» για ένα νέο σπιράλ ύφεσης -Μέτρα εδώ και τώρα… ζήτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (video)

Την ανάγκη εδώ και τώρα να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και φυσικά των επιχειρήσεων ενόψει του χειμώνα, έφερε για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο, παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Ο κ. Ξυγκώρος στάθηκε στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων και του ΦΠΑ σε μια σειρά από βασικά προϊόντα, τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση, θα δημιουργηθούν μείζονα ζητήματα στην αγορά. Χαρακτηριστικά άλλωστε ήταν όσα σημείωσε για τη μειωμένη κατανάλωση που παρατηρείται σε κάθε τομέα κι όχι μόνο στον τουρισμό, επισημαίνοντας πως τα αυξημένα έξοδα των επιχειρήσεων, δεν μπορούν έτσι, να καλυφθούν. «Υπάρχει πληρότητα και επισκεψιμότητα στη Μεσσηνία και τις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου, όμως δεν αρκεί», ανέφερε ο Βαγγέλης Ξυγκώρος επισημαίνοντας πως η πολιτική των επιδομάτων δεν έχει λύσει το πρόβλημα και δεν έχει στηρίξει τις επιχειρήσεις.

«Είναι κάτι που θα βρούμε μπροστά μας», είπε και εστίασε στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, τους αγρότες και όσα επίκεινται από χειμώνα, τονίζοντας πως τα Επιμελητήρια, όπως και αυτό της Μεσσηνίας, είναι και θα παραμείνουν, στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης.