Δευτέρα
20
Μάρτιος
TOP

Ο Θ. Ρουσόπουλος στην τηλεόραση BEST: «Ο κ. Τσίπρας ασκείται σε επικίνδυνο για τη δημοκρατία λαϊκισμό» (video)

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά ζητήματα με χαρακτηριστικά όσα ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας για αποχή των βουλευτών του κόμματός του, από τις ψηφοφορίες στη Βουλή πλην της διάταξης για τον αποκλεισμό κομμάτων τύπου… Κασιδιάρη, άσκησε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ο Μεσσήνιος στην καταγωγή, πρώην υπουργός και βουλευτής του Βόρειου Τομέα Αθηνών της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος. «Αυτές είναι λαϊκίστικες μεθοδεύσεις που μόνο τη Δημοκρατία δεν ωφελούν», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος ο οποίος μιλώντας για τις εκλογές εστίασε στο διαχρονικό δίλλημα: «Αυτός ή ο άλλος», το οποίο βασίζεται σε ένα δεύτερο δίλλημα, εκείνο της πρακτικής. «Έχουν και οι δύο κυβερνήσει, μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να κάνει τίποτε από αυτά που υποσχόταν. Μη σας πω πως έκανε τα ακριβώς αντίθετα», είπε ο πρώην υπουργός παραδεχόμενος πως η κρίση και η σύγκριση, είναι αναγκαία στις εκλογές.

«Υπάρχουν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, η ακρίβεια, η καθημερινότητα, η εύρεση εργασίας και οι οικονομικές δυσκολίες», παραδέχθηκε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, τονίζοντας πως σε ό,τι αφορά στην οικονομία, μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια, έγιναν 11 αναβαθμίσεις διεθνώς, τις οποίες απέδωσε στην αξιοπιστία που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις επαφές του στο εξωτερικό. «Ρίξαμε την ανεργία 8 μονάδες, όμως το φαινόμενο της ακρίβειας, είναι διεθνές. Μικρότερες ή και μεγαλύτερες στην οικονομία χώρες από την Ελλάδα, δεν κατάφεραν να μειώσουν την τιμή του ρεύματος ή του φυσικού αερίου. Εμείς το πετύχαμε, ενώ είχαμε πάνω από 30 φοροαπαλλαγές, μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, ενίσχυση των νέων ζευγαριών και αυξήσεις μισθών και συντάξεων», επεσήμανε κάνοντας έναν μίνι απολογισμό, ο κ. Ρουσόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι εδώ η κόλαση, είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά δεν οφείλεται στην κυβέρνηση, η οποία στήριξε τις επιχειρήσεις στην πανδημία, συνέβαλε στην προσέλκυση επενδύσεων και περισσότερων τουριστών».

Χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές του και στα μείζονα ζητήματα των υποκλοπών και της διαφθοράς. «Διαφθορά υπάρχει από την απαρχή του πλανήτη, το ζήτημα είναι πως αντιμετωπίζεται και όταν ανακαλύπτονται υποθέσεις διαφθοράς, όπως στην υπόθεση Πάτση, ο οποίος εξεδιώχθη από το κόμμα πως αυτές αντιμετωπίζονται. Σε ό,τι δε αφορά στις υποκλοπές, είμαι ο πρώτος βουλευτής που από τον Αύγουστο δήλωσε πως ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρέπει να κάνει έρευνα για την ουσία της υπόθεσης. Πρέπει να μάθουμε ποιοι είναι οι λόγοι της παρακολούθησης και νομίζω πως θα έχουμε απαντήσεις πριν τις εκλογές», είπε καταληκτικά ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.