Σάββατο
29
Ιούνιος
TOP

Ο Θεός της Μακεδονίας

 Του Κώστα Κόλμερ

Μπορεί ο πολιτικός κόσμος των Αθηνών ν’ απαρνηθεί το όνομα της Μακεδονίας  – τον βόλευε  – αλλά τ’ όνομα που ανήκει στην Ελλάδα δεν πρόκειται  να ξεχασθεί, όχι «σε δέκα χρόνια» (ως υπελόγιζε ο «επίτιμος» της ΝΔ) αλλ’ ούτε σε εκατό! Δεν μας αφήνουν κι οι επίγονοι της Στάσεως Ιλίτσεν, οι Βούλγαροι κομιτατζήδες κι οι «Σλαβομακεδόνες» του Τίτο.

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, στα Σκόπια, το αλυτρωτικό κόμμα VMRO-DPMNE, που απαρνείται την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών και το κλεψίτυπο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, απέσπασε την πλειοψηφία των Σκοπιανών και ανέδειξε νέα κοινοβουλευτική κυβέρνηση και πρόεδρο δημοκρατίας.

Τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα – ουδέποτε τα Σκόπια τήρησαν την συμφωνία Πρεσπών. Αλλά και για τον σεβασμό της παγκοσμίου Ιστορίας είναι θετικό. Όπως είπε και ο Χένρι (Χάνς) Κίσιντζερ, οι Σκοπιανοί είναι Βουλγαρικής καταγωγής, εμφανισθέντες στην Βαλκανικήν το 9ον αιώνα μ.Χ. Την λογοκλοπή επέβαλε ο ανιστόρητος Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.

Με την απάρνηση των Σκοπιανών δεν θα χρειασθεί  να δοκιμασθεί η αντοχή της κυβερνήσεως  του Κυρ. Μητσοτάκη, να περάσει από την βουλή την επικύρωση της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών. Την απορρίπτει ήδη η Βουλγαρική κυβέρνηση και συνεπώς θα είναι εκείνη που  θα εμποδίζει την ένταξη των Σκοπίων στην «ηνωμένη» Ευρώπη. Όχι η Ελλάδα. Δεν αντέχει άλλωστε το ΒΕΤΟ η προσωπική ατζέντα του πρωθυπουργού μας, που τον ανησυχεί το εξαγόμενο μετά ένα μήνα αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, για το μέλλον του.

Η ιστορία των Σκοπίων ή μάλλον της Βουλγαρίας άρχισε το 1878 με την συνθήκη τους Αγίου Στεφάνου που, τη βοηθεία των Ρώσσων, είχε γίνει «πολύ μεγάλη» στον χάρτη της Βαλκανικής, με αποτέλεσμα να χρειασθεί ο σιδηρούς καγκελάριος της Πρωσίας φον Όττο Μπίσμαρκ, με την  προτροπή του Βρετανού πρωθυπουργού Ντισραέλι, να συγκαλέσει την διάσκεψη του Βερολίνου, κατά την οποία έκοψε την φόρα του Πανσλαβισμού, ειπών το  αμίμητο για «την Μακεδονική… σαλάτα, ότι δεν θ’ άξιζε την ζωή ούτε ενός Πομερανού στρατιώτη»!

Άξιζε όμως την ζωή του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά το 1910 και χιλιάδων Ελλήνων φαντάρων στον δεύτερο Βαλκανικό πόλεμο,  που απελευθέρωσαν την Μακεδονία το 1913 και αποκατέστησαν την Ελληνική κυριαρχία. Η Βουλγαρική εισβολή του 1908 στην Μακεδονία απεκρούσθη, η κατοχή της, στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, είχε τα χαρακτηριστικά εθνοκάθαρσης του Ελληνικού πληθυσμού, οι δε φιλοδοξίες των  Γιουγκοσλάβων του Τίτο ματαιώθησαν από την νίκη του Ελληνικού στρατού κατά των ανταρτών το 1949 στον Γράμμο και Βίτσι.

Έκτοτε το κρατίδιο της  «Βαρντάσκας» φυτοζωούσε ως αυτόνομη «δημοκρατία» της Νοτιοσλαβίας μέχρις ότου σταμάτησε  η «τροφός» του εν Αμερική να το χειραγωγεί, όποτε και κήρυξε την «ανεξαρτησία» της αξιώνοντας την καταγωγή των Σκοπιανών από τους… βασιλείς της Μακεδονίας Φίλιππον και Αλέξανδρον! Που προφανώς ουδεμία σχέση έχουν με τα Σκόπια.

Όλα τα μνημεία που άφησαν οι Μακεδόνες στις Αιγές, Πέλλα, Φιλίππους, Δίον και Αμφίπολη ευρίσκονται στην σημερινή Ελλάδα. Ελληνική ήταν η γλώσσα, θρησκεία και παιδεία των αρχαίων Μακεδόνων, με δάσκαλο τον Αριστοτέλη από τα Στάγιρα. Όλα αυτά τα λησμόνησε η μνησικακούσα Εσπερία για την καταγωγή των Ελλήνων της Μακεδονίας.

Τα υπενθύμισε όμως ο Θεός της Ελλάδος που από την «ελίτ» της Αθήνας μετακόμισε στη Μακεδονία! Τι άλλο να πούμε; Αιδώς Αργείοι.

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΤΙΑ