Δευτέρα
11
Δεκέμβριος
TOP

Οι ελληνικές συνήθειες του καλοκαιριού που μπορούν να αποβούν μοιραίες

Η παράδοση στην καλοκαιρινή ραστώνη δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να παίρνουμε στα «χαλαρά» τις στιγμές παραμονής μας πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου.

Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού και άπαντες αποζητάμε μερικές στιγμές χαλάρωσης, ώστε να ξεφύγουμε από τους αγχωτικούς ρυθμούς των πολύβουων πόλεων και να παραδοθούμε στην καλοκαιρινή ραστώνη.

Πιστός σύμμαχος μας εξακολουθεί να είναι το αυτοκίνητο, το οποίο – ανεξαρτήτως προορισμού – παρέχει την ελευθερία για εξόρμηση σε παραθαλάσσιους παραδείσους.

Προκειμένου, όμως, να φτάσουμε ασφαλείς στον προορισμό μας, οφείλουμε να δείχνουμε τη μέγιστη προσοχή πίσω από το τιμόνι και φυσικά να εγκαταλείψουμε κάποιες «ελληνικές» οδηγικές συνήθειες, οι οποίες, όσο αθώες και αν προβάλλουν, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους.

Οδήγηση χωρίς μπλούζα

Κατά κοινή ομολογία, όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο, ένα «ελαφρύ» ντύσιμο μπορεί να μας εξασφαλίσει μερικές στιγμές δροσιάς και άνεσης. Ειδικά, όταν πρόκειται να κάτσουμε πίσω από το τιμόνι μετά την παραλία, όπου το αλάτι της θάλασσας έχει «κολλήσει» στο σώμα μας, «προτρέποντάς» μας να βγάλουμε την μπλούζα.

Κάθε προσπάθεια, ωστόσο, να δροσιστούμε πρέπει να μένει… κλειδωμένη έξω από την καμπίνα του αυτοκινήτου, δεδομένου ότι η οδήγηση χωρίς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Και αυτό γιατί σε περίπτωση ατυχήματος, ακόμα και με μικρή ταχύτητα, ο οδηγός θα τραυματιστεί, αφού από την τριβή στο σημείο της επαφής της ζώνης ασφάλειας με το δέρμα, θα υπάρξει έγκαυμα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη carandmotor.gr