TOP

Οι «καυτές» εξελίξεις στο σκηνικό της Πελοποννήσου -Πως διαμορφώνονται τα σενάρια -Η καταλυτική παρουσία Σαμαρά (video)

Ουσιαστική, στοχευμένη και με περιεχόμενο η παρουσία των Αντώνη Σαμαρά και Βασίλη Κικίλια στην Καλαμάτα. Και το αποτέλεσμα αυτό ήταν, κάτι που κατεγράφη από τα όσα νοηματοδότησαν και έδειξαν ως κατεύθυνση ο πρώην Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Τουρισμού, τόσο κύρια για την τουριστική πρόκληση όσο και για την εκλογική που υπάρχει μπροστά για τη ΝΔ, που «ζεσταίνει» τις μηχανές της.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Βέβαια τα μηνύματα ήταν πολύ περισσότερα από εκείνο που σχετίζεται με το αναπτυξιακό άλμα της Μεσσηνίας και το τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής με σχέδιο, αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα, σε ένα πλαίσιο κοινής συνεργασίας και συναντίληψης, όπως αυτό κατατέθηκε στην σύσκεψη που εξελίχθηκε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κι επειδή πολύς λόγος έγινε για αυτή την σύσκεψη, όπως ξεκαθάρισε στον σχολιασμό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST ο Διευθυντής της Νίκος Μπελογιάννης, η σύσκεψη αυτή ήταν καταλυτική καθώς οι δύο πολιτικοί παράγοντες άκουσαν και κατέγραψαν τα προβλήματα τα οποία έθεσαν οι ίδιοι οι επαγγελματίες. Και προχώρησε ένα βήμα παραπάνω ξεκαθαρίζοντας για τα όσα κάποιοι επιχείρησαν να… ψελλίσουν . «Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είχε κληθεί ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε οι βουλευτές οι οποίοι πήγαν μόνοι τους, όπως πήγε μόνη της και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου αλλά και άλλοι… Το Επιμελητήριο έκανε μια σύσκεψη και κάλεσαν τους καθ’  ύλην αρμόδιους, γιατί κάποιοι λένε διάφορα για τον Πρόεδρό του, τον Βαγγέλη Ξυγκώρο, θέλοντας προφανώς να εκμεταλλευτούν πολιτικά την όλη κατάσταση», σημείωσε ο Ν. Μπελογιάννης.

Ο οποίος ακολούθως πρόσθεσε για τα όσα σημειώθηκαν για τις προτάσεις του πρώην Πρωθυπουργού «…οι προτάσεις, μετά την αναφορά των προβλημάτων, βρέθηκαν στο επίκεντρο κι όμως, κάποιοι, σήμερα, τρολάρουν… τον κ. Σαμαρά ο οποίος αναφέρθηκε σε μια πιθανή σύνδεση του βουνού με τη θάλασσα, μέσω τελεφερίκ. Ο γνωστός… γραφικός και μηδενιστής, τον οποίο κρατά στο προσκήνιο η εμμονή του με τον Σαμαρά, βρήκε την ευκαιρία να γράψει -λες και δεν έχουν άποψη οι ίδιοι οι επαγγελματίες- αφού πρώτος είχε ζητήσει κάτι τέτοιο ο αείμνηστος Γιάννης Κάρτσωνας, ύστερα ο Κώστας Αθανασόπουλος ως αντιδήμαρχος τότε και ύστερα προσπάθησε να το υλοποιήσει ο Σταύρος Παπαδόπουλος όταν είχε το ξενοδοχείο Filoxenia, πριν ασχοληθεί κανείς με  την Άνω Βέργα».

Από την άλλη, όπως εξελίχθηκε ο όλος σχολιασμός στα μηνύματα της παρουσίας του κ. Σαμαρά σημείο αναφοράς επισημάνθηκε πως ήταν, είναι και θα είναι η αναλλοίωτη σχέση του με τον κόσμο. Και παράλληλα αναφέρθηκε και η στήριξη που παρείχε στον Θανάση Βασιλόπουλο όπως άλλωστε κάνει η ΝΔ στην πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές με τους εν ενεργεία δημάρχους.

ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΟΥΣΚΕΜΑ… Ο ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ

Από την άλλη τα… βαρύγδουπα του Νίκα στην αποψινή του… εξομολόγηση στην Π.Ε. Μεσσηνίας για να δικαιολογήσει την απουσία του προστέθηκαν στον σχολιασμό καθώς ο ίδιος ο περιφερειάρχης επιχείρησε με κάθε τρόπο να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα της απουσίας του. «Αγαπητέ μου περιφερειάρχη προφανώς και δεν αμφιβάλλει κανένας πως Πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μήπως αμφιβάλεις εσύ πως για να βγεις περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ήρθε και ο Μητσοτάκης δύο φορές και… έτρεχε ο Σαμαράς από νομό σε νομό; Τότε ο Σαμαράς ήταν καλός; Τότε δεν ήθελες τη στήριξη; Βέβαια δεν είναι πρόεδρος, ούτε Πρωθυπουργός, αλλά όποτε θες τον χρησιμοποιείς… Όσον  αφορά στα υπόλοιπα, την απαξίωση στον δήμαρχο, δεν σε τιμά, ενώ είπες και για εκδηλώσεις που ήταν της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ποιες; Η εκδήλωση του Επιμελητηρίου, ήταν του Επιμελητηρίου και η άλλη εκδήλωση ήταν της Οργάνωσης της ΝΔ όπου είχες κληθεί. Μας έδειξαν το e-mail. Και στην εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο που ήταν της ΝΟΔΕ, επίσης είχες κληθεί, αλλά δεν ήθελες να πας. Εκεί μίλησε και η κα Καλογεροπούλου, η οποία μάλιστα, μίλησε περισσότερο από τον κ. Κικίλια. Στο Επιμελητήριο δεν κλήθηκε κανείς πέρα από τους αρμόδιους φορείς. Μπήκαν οι βουλευτές μέσα και ο κ. Σαμαράς. Έπρεπε να σου πάρουν την άδεια; Αν ήταν ο κ. Παυλόπουλος δε θα πήγαινες από πίσω;», πρόσθεσε με εμφατικό τρόπο ο Ν. Μπελογιάννης, για να συμπληρώσει με νόημα «…μου είπε ένας άνθρωπος επειδή δεν κατεβαίνεις τώρα για την Περιφέρεια, θα τα κάνεις γης μαδιάμ όλα. Ότι μπορείς, κάνε. Ο κόσμος κρίνει. Βλέπουμε το μένος σου σε όσους σου κάνουν κριτική. Όποιος δε σε χειροκροτεί τον απαξιώνεις…»

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, Ο ΒΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Με αυτά διαμορφώνεται και ένα διαφορετικό σκηνικό για την επόμενη μέρα στο φόντο και ορισμένων που γράφηκαν στην Καθημερινή και για τα οποία ο Διευθυντής της τηλεόρασης BEST σχολίασε: «…Θα δανειστώ ένα άρθρο της «Καθημερινής» που γράφτηκε χθες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θεωρούν και αυτοί βέβαιο πως δε θα είναι ξανά υποψήφιος ο κ. Νίκας. Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά. Αναφέρουν το όνομα του κ. Μαντά και του κ. Βλάση. Ο κ. Βλάσης μέχρι πρότινος δεν είχε εκφραστεί, όμως είπε πως ανάλογα με τις συνθήκες… Άρα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος. Ο κ. Βλάσης ξέρουμε πως είναι σε κόντρα με τον κ. Νίκα τον οποίο είχε βοηθήσει στην Τρίπολη, αν και ο κ. Τατούλης είχε πολύ μεγάλο ποσοστό εκεί. Υπάρχει μεταξύ τους ένα χάσμα», με την όλη ουσία να κρύβεται στο πως διαμορφώνεται το πεδίο της Αρκαδίας, αλλά και το πρόβλημα του να μην είναι υποψήφιος από τη Μεσσηνία και να είναι ο Βλάσης με… απέναντι το Νίκα.

«Νομίζω πως αν είναι από άλλο νομό και όχι από τη Μεσσηνία ο υποψήφιος, η ΝΔ θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Δεν ξέρω ποιον θα διαλέξουν. Νομίζω πως ο κ. Νίκας, ιδιαίτερα με τον κ. Βλάση θα τα κάνει… μπουρλότο στη Μεσσηνία και μην υποτιμούν τη δυναμική του στο νομό. Σε κάποιον άλλο από τη Μεσσηνία θα έχει λιγότερη αντίδραση. Επίσης, να θυμίσουμε πως ο κ. Δράκος έχασε από τη Μεσσηνία, ο κ. Τατούλης βγήκε από τη Μεσσηνία και ο κ. Νίκας επίσης εξελέγη από τη Μεσσηνία. Υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα. Ο κ. Βλάσης είναι βουλευτής Αρκαδίας. Η Αρκαδία με βάση την απογραφή εκλέγει δύο βουλευτές έναν του ΣΥΡΙΖΑ και έναν της ΝΔ. Αν φύγει ο κ. Βλάσης, το πιο πιθανό είναι πως αν κατέβει η Εύη Τατούλη, θα… σαρώσει. Έτσι, αν επικρατήσει αυτό το σενάριο, είναι σίγουρο πως δε θα κατέβει ο κ. Τατούλης στις εκλογές γιατί θα της… την χαρίσει ο κ. Βλάσης. Ο κ. Βλάσης ήταν και υπουργός, ξέρει την περιοχή, αλλά το πρόβλημα που θα υποστεί στη Μεσσηνία από τον κ. Νίκα θα είναι μεγάλο», σχολίασε παρουσιάζοντας τα ζητήματα που διαμορφώνονται ο Ν. Μπελογιάννης.