Σάββατο
15
Ιούνιος
TOP

Οι προσπάθειες Πτωχού να τρέξουν τα έργα, η υπόθεση… διοικητήριο και η… μάχη για τις ελιές Καλαμάτας (video)

Κάτι περισσότερο από ορατές είναι οι αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Δημήτρη Πτωχού. Ο περιφερειάρχης, ο οποίος έχει έντονο τεχνοκρατικό στίγμα, βγαίνει εκτός γραφείου, πραγματοποιεί αυτοψίες, πολλές εκ των οποίων μάλιστα αιφνιδιαστικές, όπως έγινε σήμερα στο Άργος, αφουγκράζεται τους πολίτες, καταγράφει τα δεδομένα και διεκδικεί λύσεις.

(δείτε εδώ τα όσα έγιναν στην αυτοψία στο έργο για το διοικητήριο της Μεσσηνίας)

Η… ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

Λύσεις μείζονος σημασίας για τον τόπο και την πορεία μεγάλων έργων όπως στην περίπτωση της αναβάθμισης του διοικητηρίου στην Καλαμάτα. «Αυτό το έργο είχε προϋπολογισμό 11 εκατ. ευρώ και πριν αποχωρήσει ο Παναγιώτης Νίκας, έγινε αναπροσαρμογή και πήρε άλλο ένα εκατ. ευρώ, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δε θα τελειώσει έτσι. Βλέπουμε πως αναδεικνύονται πολλά προβλήματα», σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο διευθυντής του σταθμού Νίκος Μπελογιάννης, αναδεικνύοντας μια σημαντική προοπτική που θέλει το ενδεχόμενο με αρκετές αλλαγές στη διαδικασία ωστόσο, να τίθεται πρόταση για την κατασκευή και λειτουργία ενός υπόγειου χώρου στάθμευσης που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή και όλη η πόλη. «Αυτό το κτίριο αξίζει να το φτιάξουμε εμείς; ή μήπως αν δινόταν σε κάποια εταιρεία θα μπορούσαν να γίνουν με αυτά τα χρήματα σημαντικά έργα υποδομής ή και αν νοικιαζόταν ακόμη, να έχει η Περιφέρεια έσοδα;», διερωτήθηκε ο διευθυντής του Best υπενθυμίζοντας παραδείγματα άλλων έργων που έχουν καθυστερήσει για χρόνια και έχουν κοστίσει πάρα πολλά χρήματα στο κράτος, όπως το Τζάνε – Καλαμάκι. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μελέτες του κτιρίου περιλαμβάνουν τη δέσμευση του χώρου μπροστά από το διοικητήριο για γεωθερμία, όμως ίσως υπάρξει μια αναπροσαρμογή αυτής της μηχανολογικής μελέτης και τις δούμε κάπου αλλού αυτές τις υποδομές για να απελευθερωθεί ο χώρος και να εξεταστεί το ενδεχόμενο ίσως μέσω ΣΔΙΤ το πάρκινγκ που έχει προτείνει ο Δήμος Καλαμάτας. Ο Δημήτρης Πτωχός μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο χώρο. «Αν συμβεί αυτό, θα ανασάνει όλη η περιοχή και η πόλη», ανέφερε ο Νίκος Μπελογιάννης, τονίζοντας πως αυτό είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα της πόλης και θα ήταν καλύτερα όπως αναφέρουν οι πολίτες, να νοικιαστεί αυτό το κτίριο ή να γίνει κάτι άλλο, από το να παραμείνει έτσι. «Τι θα γίνει αυτό το κτίριο όταν όλες οι υπηρεσίες στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης εκτελούνται ηλεκτρονικά και δεν προσλαμβάνονται υπάλληλοι, θα παίζουν μπάλα;», ανέφερε και σχολιάζοντας αυτήν την αυτοψία, όσες προηγήθηκαν σε άλλες ενότητες και μια ακόμη αιφνιδιαστική σήμερα από τον κ. Πτωχό, τόνισε πως ήδη καταγράφονται ορισμένα δεδομένα που προβληματίζουν. «Είπε ο κ. Πτωχός στον εργολάβο: Τα λεφτά που πήρες για τα υλικά, δεν τα βλέπω εδώ. «Τα έχω στην αποθήκη», απάντησε και έστειλε τον εκτελεστικό γραμματέα Γιώργο Σπίνο να βρει και… ακόμη ψάχνει.

ΤΟΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

Στο πλαίσιο της επικαιρότητας που τρέχει με ραγδαίους ρυθμούς, ο διευθυντής του Best στάθηκε στην αυξημένη επισκεψιμότητα της Πελοποννήσου στο πλαίσιο των Αποκριών με την Πάτρα να κρατά τα σκήπτρα, αλλά και άλλες περιοχές, όπως η Αρκαδία και φυσικά η Μεσσηνία να παίρνουν το δικό τους μερίδιο. «Όσα χρόνια θυμάμαι και ως επαγγελματίας, η Καλαμάτα ποτέ δεν είχε δουλειά τις Απόκριες. Οφείλουμε αυτό να το πιστώσουμε σε μια ιδέα του κ. Νίκα και είναι πολύ σημαντικό που συνεχίζεται το καρναβάλι, αλλά πρέπει να αναβαθμιστεί περαιτέρω. Όσο για τα τερτίπια του καιρού και τον κόσμο που φώναζε να αλλάξει η ώρα, επειδή ούτε αυτό μπορεί να συμβαίνει, θα πρέπει να προβλεφθεί για άλλες χρονιές να υπάρχει μια σκεπασμένη εξέδρα η οποία στην περίπτωση κακοκαιρίας θα δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο που το έχει ανάγκη και έχει αγκαλιάσει τα καρναβάλια, να διασκεδάσει», είπε ο Νίκος Μπελογιάννης που εκθείασε και το Καρναβάλι της Μεσσήνης, το οποίο δικαίως χαρακτηρίζεται η βασίλισσα του Καρναβαλιού της Μεσσηνίας. «Το αποκορύφωμα ήταν την Καθαρά Δευτέρα η Μεσσήνη. Ήταν πάρα πολύς ο κόσμος, ξεχωριστά τα άρματα και οι συμμετέχοντες και πρέπει να το κάνει αυτό και η Καλαμάτα. Δεν είναι τυχαίο πως είχε σχεδόν 10.000 κόσμο», ανέφερε ο διευθυντής του Best, ο οποίος καυτηρίασε ένα ακόμη μείζον, επίκαιρο ζήτημα, αυτό της διακίνησης ελιών από άλλες χώρες όπως την Τουρκία, ως Ελιές Καλαμάτας.

Η… ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ύστερα από την ανάδειξη του θέματος από την τηλεόραση Best, είχαμε την άμεση αντίδραση τόσο του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Μεσσηνίας» και του διευθυντή του Γιάννη Πάζιου, όσο και του βουλευτή της ΝΔ στη Μεσσηνία, Περικλή Μαντά. Η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών – Τυποποιητών Ελλάδος (ΠΕΜΕΤΕ) εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου βάλλει κατά του κ. Μαντά τονίζοντας πως το προϊόν που κινδυνεύει να συρθεί στα Δικαστήρια, δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο από κανένα fake προϊόν Τουρκίας και τα βάζει κατά πάντων, ζητώντας να αποσύρουν την αίτηση ακύρωσης της απόφασης Γεωργαντά, με τον βουλευτή να σημειώνει πως στέκεται απέναντι στα συμφέρον και πάντα στο πλευρό του Έλληνα παραγωγού. «Είναι ξεκάθαρο πως τους εμπόρους δεν τους ενδιαφέρουν οι παραγωγοί. Θέλουν να εισάγουν από την Τουρκία, την Αίγυπτο κ.λπ., να το ονομάσουν ελληνικό και να το εξάγουν και η μομφή στον κ. Μαντά είναι άδικη, όπως και κατά της Ένωσης Μεσσηνίας. Τα προηγούμενα χρόνια δε, να θυμίσουμε πως την πήγαιναν για ελαιοποίηση την Ελιά Καλαμών», ανέφερε ο Νίκος Μπελογιάννης ο οποίος χαρακτήρισε εύστοχη την άμεση παρέμβαση και την απάντηση του Περικλή Μαντά στην ΠΕΜΕΤΕ, αλλά καυτηρίασε το γεγονός πως στα δικά του ερωτήματα στο πλαίσιο του σχολιασμού αναφορικά με το Νόμο πια για τον γάμο των ομοφύλων, δεν έχει απαντήσει ακόμη….