Σάββατο
9
Δεκέμβριος
TOP

Ολοι οι τρόποι που φλερτάρει η νεότερη γενιά – Memes και Instagram κυριαρχούν

Πώς η νέα γενιά σπάει τον πάγο της πρώτης ερωτικής γνωριμίας; Με memes. Σχεδόν οι μισοί από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της γενιάς Z απάντησαν “ναι” όταν ρωτήθηκαν αν έχουν ποτέ στείλουν ένα meme ως πρώτο μήνυμα σε ένα πιθανό ταίρι σε μια εφαρμογή γνωριμιών, σύμφωνα με το επίσημο Instagram report για τις τάσεις του 2023.

Η γενιά αυτή που αλλάζει τα δεδομένα τόσο στον κοινωνικό, όσο και στον οικονομικό τομέα των ζωών μας, φαίνεται να φέρνει διαφοροποιήσεις και στα ερωτικά δεδομένα και συγκεκριμένα στον τρόπο που προσεγγίζουμε το ερωτικό μας ενδιαφέρον.

Με μια πληθώρα στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη γενιά Z και το πώς οι άνθρωποι αυτής της ηλικιακής ομάδας διαφέρουν από τους προκατόχους τους, φαίνεται ότι όσοι γεννήθηκαν μετά το 1995 υποτίθεται κάνουν λιγότερο σεξ από τους εφήβους της δεκαετίας του ’90, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να θέλουν μια σοβαρή σχέση. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι ο τρόπος με τον οποίο οι σημερινοί έφηβοι και νεαροί ενήλικες προσεγγίζουν τα ραντεβού διαφέρει πολύ από τους Boomers και τη Γενιά Χ, αλλά και τους millennials. Τι σημαίνει, λοιπόν, το dating για τη γενιά που χαρακτηρίζεται ως ικανή να μετατρέψει τα πάντα σε τάση του TikTok και να κάνει καλύτερη δουλειά στη διάσωση του πλανήτη από ανθρώπους που έχουν τη διπλάσια ηλικία;

memes__1_
Πώς να φλερτάρετε στο Instagram;

Memes. Αυτή είναι η λύση, την οποία μοιάζει να υιοθετεί το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων που επιθυμούν να προσεγγίσουν για πρώτη φορά έναν νέο ερωτικό σύντροφο. Τα memes, αυτά τα μικροσκοπικά κλιπ από ταινίες- σειρές και στιγμές της τηλεόρασης που οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε στις κάζουαλ συζητήσεις μας, φαίνεται να είναι ο κατάλληλος τρόπος για να αρχίσει μια νέα συνομιλία.

Αν και μπορεί να μας φαίνεται λίγο περίεργο, στην πραγματικότητα τα memes έχουν την δυνατότητα να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, κάνοντάς τους να γελούν, με αποτελέσμα να αντικαθιστούν τα γραπτά μηνύματα. Στο φλερτ, η νέα γενιά νιώθει ότι ο τρόπος με τον οποίο ένα άτομο ανταποκρίνεται σε ένα meme μπορεί επίσης να πει πολλά γι’ αυτό. Είναι για παράδειγμα ενημερωμένο για τις νέες τάσεις, ή έχει αίσθηση του χιούμορ που να ταιριάζει με τη δική μου, ή ακόμα και τα ίδια ενδιαφέροντα. Όλα εξαρτώνται από την απάντηση που θα ακολουθήσει μετά από ένα meme.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη  protothema.gr