Τρίτη
5
Δεκέμβριος
TOP

Ώρα εξελίξεων και ανακοινώσεων – Απόλυτο ξεκαθάρισμα για το ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο – Επιστολή Κωνσταντινόπουλου για Κώδικα Δεοντολογίας (video)

Εβδομάδα εξελίξεων είναι αυτή που διανύουμε για τους συνδυασμούς, τόσο στον πρώτο όσο και τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Οι τελευταίες… πινελιές μπαίνουν στα ψηφοδέλτια, καθώς οι χρονικές προθεσμίες πιέζουν. Πολλά ωστόσο γίνονται, τόσο στο προσκήνιο όσο και το… παρασκήνιο, εδώ όπου τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο ΠΑΣΟΚ. Στον χώρο μετά και την σύσκεψη του Σαββάτου έχουμε το απόλυτο ξεκαθάρισμα, με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να βάλλει κατά των πρακτικών που ορισμένοι ακολουθούν.

Δείτε εδώ τα κυριότερα σημεία της παρέμβασής του στην τηλεόραση BEST:

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Είδαμε το καυτό πλαίσιο της παρέμβασης του κ. Κωνσταντινόπουλου, και φυσικά οι εξελίξεις θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς μέσα στην εβδομάδα αναμένεται και η ανακοίνωση των προσώπων που θα μπουν στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Κουτσούλη. Ο Νίκος Ανδρούλακης από την Τρίπολη -συμμετέχοντας στην σύσκεψη για τις περιφερειακές εκλογές- έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα συστράτευσης και ανανέωσης.

Την ίδια ώρα ξεκαθάρισμα στον απόλυτο βαθμό από τον βουλευτή Αρκαδίας και αντιπρόεδρο της Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ εκεί όπου κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα και ορισμένοι κοιτούν την…πάρτη τους και προς άλλες κατευθύνσεις στο φόντο των περιφερειακών εκλογών στην Πελοπόννησο. Χαρακτηριστική και η επιστολή του για Κώδικα Δεοντολογίας στις περιφερειακές εκλογές.

Παράλληλα, η παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST ήταν άκρως χαρακτηριστική, φέρνοντας στο φως πτυχές συμπεριφορών ορισμένων στελεχών που θέλουν να κρατήσουν το ΠΑΣΟΚ στο… παρελθόν. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεσμεύτηκε πως θα δώσει τα ονόματά τους στη δημοσιότητα και δεν μάσησε τα λόγια του χαρακτηρίζοντας πρώην «Σουλτάνο» τον Πέτρο Τατούλη και καυτηριάζοντας τις πρακτικές που ακολουθούνται από το… παράθυρο ακόμη και τώρα.

“EΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ”

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος μίλησε αρχικά για την πολιτική επιλογή να κινηθεί αυτόνομα το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και με τα καλύτερα λόγια για την στήριξη που παρέχει στο πρόσωπο και την πρόταση του Δημήτρη Κουτσούλη. «…Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, έχει όραμα και το σθένος να κατέβει στις περιφερειακές εκλογές και να υποστηρίξει μια προοδευτική πολιτική για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εμείς θα τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτό και υπήρξε μια συνεδρίαση στην Τρίπολη παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για να σαφές αυτό προς όλες τις κατευθύνσεις».

«ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ» ΓΙΑ ΤΟΝ «ΣΟΥΛΤΑΝΟ» ΚΑΙ ΤΙΣ «ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ»

Αποκάλυψε πως κάποιοι ήθελαν ντε… και καλά να μην κατέβει το ΠΑΣΟΚ αυτόνομο και έτσι πλαγίως να… στηριχθεί ο Τατούλης, με τον κ. Κωνσταντινόπουλο να «απασφαλίζει» για αυτές τις πρακτικές, αλλά και το τι σηματοδοτεί ή θα σηματοδοτούσε μια τέτοια επιλογή:

«Έγιναν προσπάθειες ώστε να μην κατέβει το ψηφοδέλτιο του κ. Κουτσούλη, αυτές οι προσπάθειες αναχαιτίστηκαν όλες και δεν πέρασε ίσως η άποψη, να το πω χαλαρά, κάποιων που ήθελαν το ΠΑΣΟΚ να είναι στο άρμα κάποιου άλλου υποψηφίου. Εάν είναι να ξαναγυρίσουμε στους «Σουλτάνους» δεν έχει κανένα νόημα για το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουμε σε αυτή την διαδικασία. Έχει διαφορετική αντίληψη για το πως πρέπει να λειτουργεί η περιφέρεια και λυπάμαι πάρα πολύ που στελέχη, ακόμα και σήμερα όταν το ΠΑΣΟΚ έχει καταδικάσει τον ακροδεξιό άνθρωπο, ο οποίος… Ο κ. Τατούλης έχει συνυπάρξει, έχει επιλέξει μαζί με την Χρυσή Αυγή, να συνυπάρξει… έκανε μάρτυρα υπεράσπισης, ψήφισε μαζί με την Χρυσή Αυγή τον μάρτυρα υπεράσπισης του κ. Μιχαλολιάκου. Έναν ακροδεξιό άνθρωπο τον έχει καταδικάσει επίσημα το ΠΑΣΟΚ. Λυπάμαι που στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έστω ελάχιστα θέλουν αυτό… Δεν πρόκειται όμως σε καμία περίπτωση  να κλείσουμε τα μάτια γιατί κάποιοι έχουν κάποιες συναλλαγές με τον κ. Τατούλη για να κάνουν το προσωπικό τους όφελος, απέναντι στο συλλογικό όφελος».

ΕΚΤΟΣ… ΠΑΣΟΚ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ

Στο σημείο αυτό ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε εμφατικά πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει ξεκάθαρη στάση απέναντι σε όσους επιθυμούν να μην στηρίξουν τις επιλογές του κόμματος, με πολύ απλό τρόπο θέτοντάς τους εκτός από θέσεις, υποψηφιότητες και όργανα.

«Εμείς θέλουμε να κάνουμε αντιπαράθεση με τη ΝΔ για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσει η αυτοδιοίκηση και σε αυτή την αντιπαράθεση, θα προχωρήσουμε, θα την κάνουμε και θα την κερδίσουμε. Όλοι οι υπόλοιποι, αυτή είναι η άποψή μου και η πρότασή μου, οι οποίοι θέλουν να πάνε με άλλα ψηφοδέλτια έχουν κάθε δικαίωμα. Αλλά την ίδια ώρα πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν σε κανένα όργανο του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να είναι αύριο υποψήφιοι σε οτιδήποτε άλλο. Αυτή είναι η πρότασή μου. Θα την στείλω μάλιστα επίσημη στον γραμματέα».

«ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ»

Όπου ο λόγος πήγαινε στα…παιχνίδια στελεχών του Τατούλη με το ΠΑΣΟΚ ο Βουλευτής Αρκαδίας ανέβαζε και τους τόνους με ξεκάθαρο τρόπο «…ακόμα και αυτούς που κλείναν το μάτι παλιά σε κάτι άλλο, χθες δεν είπαν κάτι διαφορετικό αλλά ειπώθηκε αυτό το απλό. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι να επιλέξει ένα μοντέλο διαφθοράς και σήψης του παρελθόντος δεν έχει κανένα λόγο να συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα».

Και συνέχισε ακόμη πιο ηχηρά, δεσμευόμενος πως θα δώσει και ονόματα στη δημοσιότητα άμεσα όσων παίζουν… παιχνίδια και δεν στηρίζουν ή κρύβονται ή θέλουν να σέρνονται πίσω από άρματα… Σουλτάνων (σ.σ. εννοώντας με αυτό τον χαρακτηρισμό τον Τατούλη).

«Εμείς κάναμε μια επιλογή να έχουμε μια ανανέωση, μια πολιτική αυτονομία. Ο χώρος μας τον στήριξαν οι πολίτες, γιατί θέλουν να είναι πολιτικά αυτόνομος. Όχι να σέρνεται από άρματα… Σουλτάνων οι οποίοι έχουν συγκριμένες κατευθύνσεις, έχουν συγκεκριμένο τρόπο διαχείρισης των δημοσίων πραγμάτων, τους έχει γνωρίσει ο κόσμος, τους έχει καταδικάσει ο κόσμος και εμείς να επιστρέφουμε εκεί. Αυτό μπορεί να το κάνει κάποιος, ο οποίος έχει συναλλαγή με κάποιον. Εμείς δεν έχουμε συναλλαγή με κανέναν. Όποιος θέλει να πάει να κάνει την όποια συνεργασία μαζί του ή με οποιονδήποτε θέλει, αλλά να αφήσει το ΠΑΣΟΚ απέξω…

 

«ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ»

Κανένας δεν θα κρυφτεί πίσω από οτιδήποτε τώρα πια! Τουλάχιστον εγώ δεν θα το επιστρέψω αυτό! Θέλουν να το ξέρουν αυτό! Δεν θα το επιτρέψω… Δεν μπορεί σήμερα να υπάρχουν υποψήφιοι βουλευτές ή μέλη της Κ.Ε. που να μην κάνουν δήλωση στήριξης στον κ. Κουτσούλη. Τα ονόματά τους θα δοθούν στη δημοσιότητα και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες τους. Δεν μπορεί να κρυβόμαστε».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεν έκρυψε «πως είχαν υπάρξει και συζητήσεις για παράδειγμα με ανθρώπους από την Καλαμάτα που ήταν στην Κ.Ε. για ένα πρόσωπο Καλαματιανό το οποίο θα μπορούσε να συνδέσει μάλιστα αρκετά» -είχε αναφερθεί και στα ρεπορτάζ της τηλεόρασης BEST- αλλά δεν… περπάτησε η υπόθεση.

«ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ “ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ” ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ “ΣΟΥΛΤΑΝΟ”»

Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως «εδώ δεν θα κρυφτεί κανένας, δεν θα έχει καμία δικαιολογία απέναντι στην παράταξη και την πολιτική αυτονομία της παράταξης, έχοντας κάνει οποιαδήποτε άθλια συναλλαγή με οποιονδήποτε πρώην… Σουλτάνο της Πελοποννήσου. Να το ξέρει να είναι πολύ ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις».

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής οριοθέτησε και την έννοια της ευθύνης που έχουν τα πρόσωπα απέναντι στην παράταξη και το Νίκο Ανδρουλάκη «…να είναι μπροστάρηδες σε μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο χώρος για αυτονομία και να αντιπαρατεθούμε πολιτικά για τη διακυβέρνηση της περιφέρειας Πελοποννήσου».

«ΟΙ ΠΑΡΑΓΚΕΣ… ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ»

Στην αναφορά περί… παραγκών και παρεών, ο Αρκάς πολιτικός πρόσθεσε πως «…αυτά τελειώσανε… Από εδώ και πέρα επειδή είμαστε στο ΠΑΣΟΚ, μείναμε στα πιο δύσκολα και σε αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνει ένας άνθρωπος που εγώ δεν τον γνώριζα πριν, αλλά να την δώσει για εμάς… Εγώ τουλάχιστον δεν θα μασήσω τα λόγια μου και θα πω ονόματα. Το αφήνω γιατί πιστεύω ότι σε λίγες ημέρες όλοι θα μπουν κάτω από αυτή τη διαδικασία και θα στηρίξουν την προσπάθεια”.

Παρακολουθήστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST: