Παρασκευή
2
Δεκέμβριος
TOP

Ώρα ευθύνης για την ΜΠΕ του μεγάλου αντιπλημμυρικού της Καλαμάτας (video)

Την ώρα της ευθύνης σηματοδοτεί η επικείμενη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου σε ότι έχει να κάνει με την απόφαση που πρόκειται να ληφθεί γύρω από την ΜΠΕ για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας. Η ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης έχει επισημανθεί από όλους και αυτό είναι το πρώτο και κύριο.

Όπως και η άρτια όπως επισημάνθηκε μάλιστα ΜΠΕ από αρκετούς, όπως και η διάσταση που δίνουν και εξαίρετοι γνώστες του αντικειμένου με τις αναφορές του τέως διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Α. Τσαούση να είναι άκρως χαρακτηριστικές. Πλέον χώρος για άλλα… πολιτικά παιχνίδια στις «πλάτες» των πολιτών με την απλή αναλογική, τους συσχετισμούς παρατάξεων και κομματικούς ή όποιες άλλες… προσδοκίες ορισμένοι κρύβουν δεν υπάρχει. Όλοι και ειδικά οι Μεσσήνιοι σύμβουλοι είναι προ των ευθυνών τους και με ενδιαφέρον αναμένεται η θέση τους, όταν για παράδειγμα στην υπόθεση της Κορίνθου ήταν εκεί και στάθηκαν όλοι τους ομόφωνα.

Από τη μία το Περιφερειακό που θα μετρηθεί με την υποχρέωση που έχει απέναντι στις ζωές και την πορεία της μεγαλύτερης πόλης της Πελοποννήσου. Από την άλλη το Δ.Σ. Καλαμάτας που στο φόντο της τελευταίας συνεδρίασης είπε ναι με παρατηρήσεις -πολλές παρατηρήσεις- στην ΜΠΕ για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Παμίσου. Και εδώ αρχίζουν τα… άξια παρατήρησης. Την προηγούμενη φορά με την ΜΠΕ του Μορέα «κόπτονταν» ορισμένοι και το έθεταν ως βασικό πως οι παρατηρήσεις τους δεν θα γίνονταν δεκτές και για αυτό είπαν όχι… Τώρα, τι έγινε δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Αυτά και άλλα πολλά που σχετίζονται τόσο με την στάση των δημάρχων απέναντι στην υπόθεση με την ολοκληρωμένη διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως και εκείνην της κατάστασης που βιώνει ο επαγγελματικός κόσμος -που είναι η χειρότερη από ποτέ στο πεδίο της κατανάλωσης- τέθηκαν επί τάπητος στον αποψινό σχολιασμό του Διευθυντή της τηλεόρασης BEST, Νίκου Μπελογιάννη.