Σάββατο
2
Δεκέμβριος
TOP

Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Κωνσταντινόπουλου στην Περιφέρεια -Υποψήφιος Βουλευτής ξανά στην Αρκαδία -Η αποκαλυπτική του συνέντευξη στο BEST (video)

Ανοίγει το πεδίο της επόμενης μέρας στην Πελοπόννησο και μέσα στην εξίσωση μπαίνει και η προοπτική μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητας από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Ο ίδιος αν και ανέφερε πως δεν είναι η προτεραιότητά του, πρόσθεσε πως θα το σκεφτεί μια και το ακούει ήδη από πολλούς και άφησε έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο που μπορεί να διαφοροποιήσει πολλά στο παζλ των περιφερειακών εκλογών. Φυσικά ο ίδιος δήλωσε δυναμικά παρών σε μια ακόμη πολιτική μάχη στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας. Παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική για τεκταινόμενα στην Πελοπόννησο και τις πρόσφατες δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού των 5,3 δις ευρώ, όταν δεν μπορούν -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε-να βρεθούν λίγες χιλιάδες ευρώ για οδηγούς ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας.

“ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ”

Δυο-τρεις λέξεις του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ήταν αρκετές για να… πυροδοτήσουν την συζήτηση -ακόμη περισσότερο- για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο ίδιος ορθά κοφτά υπογράμμισε «δεν είναι προτεραιότητά μου, αλλά επειδή το ακούω από πολλούς, θα το σκεφτώ» ερωτώμενος για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα στην Πελοπόννησο και έτσι αφήνει ενεργή μια προοπτική που ενέχει δυναμικό αποτύπωμα.

“Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΠΡΟΣΤΑ”

Βέβαια, η προέκταση αυτή έρχεται σε συνάρτηση και με τα όσα ανέφερε στην συνέχεια για την κατάσταση στην Περιφέρεια, «…δυστυχώς δεν τα πήγε καλά. Μπορεί σε κάποιους τομείς ακεραιότητας να μην είχαμε τα προβλήματα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά θεωρώ ότι δεν πήγε μπροστά. Και χρειάζεται να αφήσει πίσω της όλες αυτές τις αντιλήψεις που είχαν οι διοικήσεις της Περιφέρειας και να πάει στο επόμενο βήμα με μια νέα ταυτότητα».

ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Σε ότι έχει να κάνει με τα σημερινά δεδομένα ο ίδιος το ξεκαθάρισε πριν ακόμη προλάβει να τελειώσει η ερώτηση για το εάν θα είναι υποψήφιος στην Αρκαδία τονίζοντας το «Πάντα!». Μάλιστα, πρόσθεσε με εμφατικό τρόπο πως εδώ και καιρό έχει ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «…πως σε οποιαδήποτε περίπτωση θα είμαι υποψήφιος στην Αρκαδία».

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με το Νίκο Ανδρουλάκη να σημειωθεί πως έχει μια στενή πολιτική σχέση και ο ίδιος ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε προς όφελός του -και σίγουρα αυτό είναι προς τιμήν του- μια θέση ή υποψηφιότητα ακόμη και στο Επικρατείας παρά τα όσα ακούγονταν «…γιατί πιστεύω πως πρέπει να δείχνουμε μια άλλη κουλτούρα και μια άλλη ηθική», όπως τόνισε. Για το νομό του υπογράμμισε πως «…μετά από 13 χρόνια που έχω δώσει πολλές μάχες στην Αρκαδία, όπου οι άνθρωποι με τίμησαν με τόση αγάπη, δεν μπορώ εγώ επειδή οι έδρες γίνονται… δύο και πιθανόν να μην μπορώ να είμαι βουλευτής, εγώ να την… κάνω και να φύγω. Αυτό δεν μου επιτρέπεται, δεν με τιμά και δεν θα το έκανα ποτέ. Η μάχη θα δοθεί στην Αρκαδία χωρίς δεύτερη κουβέντα».

Η ΚΑΪΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΜΠΙΣΤΕΣ

Στην όλη του συνέντευξη στην εκπομπή «διάλογοι» της τηλεόρασης BEST ο κ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε και στα όσα πλέον έχουν να κάνουν με την υπόθεση Καϊλή σχολιάζοντας πως «είναι μια λυπηρή υπόθεση και φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια.  Γενικά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στα σχέδια με τα… λόμπι. Έχουμε πολλούς λομπίστες, πολλές ΜΚΟ με ωραίες… επικεφαλίδες, αλλά αποδεικνύεται γενικώς πως είναι για να ξεπλένουν το χρήμα. Νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το σκηνικό», εκτιμώντας πως «χτυπάει αρνητικά για όλους μας αυτό… Θα μπορούσε να είχε στοιχίσει περισσότερο υπό άλλες συνθήκες». Η όλη συζήτηση πήγε και στις υποκλοπές με τον ίδιο να αναφέρει πως “…νομίζω πως εδώ παίζεται ένα παιχνίδι το οποίο δεν τιμά τη ΝΔ και θα το βρει μπροστά της και το βρήκε με τον κ. Χατζηδάκη… Πέφτει εύκολα στον λάκκο που είχε στήσει για τους άλλους”.

ΙΔΙΟΙ… ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Ακολούθως καυτηρίασε την προσχηματική πόλωση και τις κατασκευασμένες διαφωνίες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ “που προσπαθούν να τσακώνονται 10 χρόνια τώρα με φωνές αλλά να παραμένουν ίδιοι”, ενώ άσκησε δριμεία κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ζητήματα της οικονομίας, τις δυσανάλογες παγιωμένες αυξήσεις εν αντιθέσει με τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, για την αισχροκέρδεια που αποτυπώνεται σε τέτοιο βαθμό, έθεσε το ζήτημα των υψηλότατων ενοικίων στέκομενος στην πρόταση για κοινωνική στέγη, αλλά και στην στάση των τραπεζών που θα πρέπει να μπει φόρος υπερκερδών όπως και στα θέματα των πλειστηριασμών.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Για τι θα θα πράξει το ΠΑΣΟΚ στο δίλημμα των εκλογών και της επόμενης μέρας απάντησε: “Θα απαντήσουμε με πολιτικές πρώτα από όλα… Ποιος θέλει το πλαφόν στη λιανική; Ποιος θέλει την προστασία της α’ κατοικίας; Ποιος θέλει να καταργήσει το άρθρο 10 στο νόμο που πέρασε για την υγεία; Ποιος καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου; Άρα εμείς λέμε ότι μπορεί να γίνει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή με ισχυρό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να πάμε στο πολιτικό σύστημα για να πούμε πως θα κάνουμε ισχυρή κυβέρνηση χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος”.

ΤΑ 5,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ… ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Στάθηκε αναλυτικά  και στα ζητήματα της Αρκαδίας, ενώ για τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από την Τρίπολη ανέφερε: “από αυτά τα 5,3 δις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για την Πελοπόννησο ψάχνουμε να βρούμε 4 οδηγούς γιατί πεθαίνει στα χωριά ο κόσμος, δεν είχαμε ασθενοφόρα, βρήκαμε ασθενοφόρα και τώρα δεν έχουμε οδηγούς. Από αυτά τα 5,3 δις εδώ και κάτι μήνες δεν μπορούμε να βρούμε λίγες χιλιάδες ευρώ -ενώ υπάρχουν οι άνθρωποι – για να μην πεθαίνουνε οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας στα χωριά… Εγώ αυτή την αντίφαση δεν μπορώ να την κατανοήσω…”

Ολόκληρη η συνέντευξη στην εκπομπή “διάλογοι” της τηλεόρασης BEST και τον Θέμη Κανελλόπουλο.