Σε τροχιά ανάπτυξης, αρκετές μορφές ειδικού – εναλλακτικού τουρισμού στη χώρα μας, συμβάλλουν προς την επίτευξη του στόχου της επέκτασης της σεζόν, που αποτελεί και το μεγάλο «στοίχημα» για τον τουρισμό.
Μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες τάσεις που κερδίζουν συνεχώς έδαφος, διεθνώς, είναι ο οινοτουρισμός. Στη χώρα μας, το 2014 θεσμοθετήθηκε το σχετικό πλαίσιο και καθιερώθηκε το Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου. Σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου 700 οινοποιεία, εκ των οποίων περίπου 100 είναι αδειοδοτημένα επισκέψιμα προσελκύοντας, εγχώριους και ξένους επισκέπτες. Η εμπειρία από τη λειτουργία των επισκέψιμων οινοποιείων αποτέλεσε αργότερα και τον «οδηγό» για την θέσπιση του αντίστοιχου σήματος για τα Ζυθοποιεία, με στόχο την ανάπτυξη του ζυθοτουρισμού. Πριν από περίπου έναν χρόνο, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και το Υπουργείο Τουρισμού, ανακοίνωσαν τη θέσπιση του Σήματος Επισκέψιμου Ζυθοποιείου, προκειμένου ενισχυθεί και αυτή η εναλλακτική μορφή τουρισμού.
Διαβάστε την συνέχεια στο