Δευτέρα
5
Ιούνιος
TOP

Π. Χρηστίδης: «Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο…» (video)

Σε αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές εκτιμά πως βρίσκεται η χώρα ο Παύλος Χρηστίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος στο πλαίσιο περιοδείας του στη Μεσσηνία με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Πουλά είχε την ευκαιρία να αφουγκραστεί τον παλμό της κοινωνίας και να συνομιλήσει με επαγγελματίες και πολίτες για τα ζητήματα της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης και η εποχή μετά την πανδημία. Όσα άκουσε, όπως είπε, συνηγορούν σε ένα πράγμα: στην ανάγκη για αλλαγή χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον ρόλο του ΚΙΝΑΛ στις πολιτικές εξελίξεις ως το «μεγάλο κλειδί!».

Στην προσπάθεια της κοινωνικής επανασύνδεσης του Κινήματος Αλλαγής με την κοινωνία τίποτα δεν είναι εύκολο, τόνισε ο κ. Χρηστίδης, όμως συνεχίζεται και στηρίζεται στον διάλογο «πάνω στα φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας και ειδικά στην περιφέρειας» ασκώντας αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «…το Μέγαρο Μαξίμου δεν αντιλαμβάνεται, είναι μακριά από την πραγματικότητα και αυτό θα του στοιχήσει πολύ ακριβά»

Τα όσα είδε και στη Μεσσηνία συνομολογούν πως «και στο κομμάτι της ακρίβειας, του κόστους ζωής, της αγροτικής παραγωγής υπάρχουν τεράστια ζητήματα που χρίζουν άμεσων απαντήσεων» αναφερόμενος στη βαθιά σχέση του κόμματός του με τον πρωτογενή τομέα και την στενή επαφή που επιδιώκεται και σήμερα, ανατρέχοντας μάλιστα στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην περίοδο 2010-12 όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση, λέγοντας πως «οι αγρότες ήταν ο μοναδικός κλάδος ο οποίος επέλεξε να μην επιβαρύνει ακριβώς γιατί στα χέρια τους ήταν (και είναι) η παραγωγή της χώρας». Στάθηκε ειδικά στα προβλήματα της Μεσσηνίας αλλά και της Αργολίδας τα οποία επηρέασαν αρνητικά την αγροτική παραγωγή και σε συνδυασμό με το υπέρογκο κόστος καλλιέργειάς οδήγησε σε κινητοποιήσεις των αγροτών, και μάλιστα αυτής της κλίμακας. «…οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να βρουν απαντήσεις και εμείς θέλουμε να τις προσφέρουμε»

Καυστικός απέναντι στην… παροχολογία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με το «λεφτόδεντρο» ο κ. Χρηστίδης απάντησε και στο ερώτημα αν υπάρχουν εν τέλει κοστολογημένα μέτρα που θα επουλώσουν πληγές και θα βγάλουν τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο. «Έχει δώσει πάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία δυόμιση χρόνια και πρέπει να αναλογιστούμε που πήγαν αυτά τα χρήματα, διότι βλέπουμε ότι οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, η νέα γενιά, οι αγρότες δεν έχουν πάρει, όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μια σειρά επιχειρήσεων… …Πρέπει να ενισχύσει το 1/3 της Ελληνικής κοινωνίας που σήμερα βρίσκεται στο περιθώριο.  Τέτοιους είδους πολιτικές υπάρχουν. Στοχευμένα και κοστολογημένα!»

Χαρακτηρίζοντας ως… δικαιολογίες την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής στάθηκε στο παράδειγμα της Ισπανίας «υπήρξε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1000 ευρώ και όχι μόνο οι Βρυξέλλες το επέτρεψαν αλλά επί της ουσίας επιβράβευση την Ισπανία για την πολιτική την οποία εφάρμοσε. Τέτοιους είδους αντιλήψεις πρέπει να τις κάνουμε πράξη και στην Ελλάδα γιατί πρέπει να αυξήσουμε την αγοραστική δυνατότητα των Ελλήνων, όχι με χρήματα που θα… πέσουν απ’ τον ουρανό. Θέλουμε να υπάρχουν χρήματα με ανάπτυξη η οποία θα ενισχύει την επιχειρηματικότητα, τον πρωτογενή τομέα  τους ελεύθερους επαγγελματίες.»

«Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της ακρίβειας». Με βολές κατά της πολιτικής της κυβέρνησης στο μείζον ζήτημα του ενεργειακού κόστους ο κ. Χρηστίδης στάθηκε στις στοχευμένες προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής που θα αλλάξουν ρότα… αρχής γενομένης με τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης «τουλάχιστον όσο διαρκεί η κρίση. Το έχουν ήδη κάνει 7-8 χώρες στην ευρωπαϊκή ένωση. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να το κάνει. Πρέπει να επιδοτήσει τους καταναλωτές, όχι τις εταιρείες και να πρωτεύσει εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη, στους μη προνομιούχους του 2022!»