TOP

Π. Μαντάς: Η κυβέρνηση είναι σταθερά στο πλευρό των πολιτών -Τι σημείωσε για πυρκαγιές και lockdown στη Μεσσηνία (video)

Στο πλευρό των πληγέντων από τις πρόσφατες φωτιές δήλωσε κατηγορηματικά πως θα σταθεί η κυβέρνηση, ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς, στεκόμενος στο γεγονός πως ήδη δρομολογούνται οι απαραίτητες διαδικασίες με ταχύτητα και ευελιξία. Ο κ. Μαντάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST επέρριψε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για την… τροπή που πήρε η συζήτηση στη Βουλή και σημείωσε πως η κυβέρνηση κοιτάζει τις ελλείψεις και προχωρά με συνεκτικό σχέδιο στην αναδιοργάνωση και την όλη παρέμβαση και θωράκιση απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις.

Σε όσα πήγαν… στραβά σε ότι έχει να κάνει με την πορεία της πανδημίας στη Μεσσηνία αναφέρθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς εκτιμώντας ότι «…η πληθώρα των επισκεπτών και η γενικότερη χαλάρωση των μέτρων είχαν ως αποτέλεσμα -στην επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα- να φθάσουμε στο σημείο να πάρουμε αυτό το … άσχημο μέτρο- για πάρα πολλούς λόγους- του μίνι lockdown για την περιοχή μας.»

Ο κ. Μαντάς υπογράμμισε τα όσα επετεύχθησαν τους τελευταίους μήνες εν μέσω πανδημίας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας με την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών αλλά και με εσωτερικές αλλαγές που έκανε η διοίκηση για την ανάπτυξη της κλινικής covid, προσθέτωντας ότι «σε συνδυασμό, λοιπόν, τα περιοριστικά μέτρα με όλα όσα γίνονται μέσα στις κλινικές και στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα εκτιμώ ότι μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς διανύουμε στις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού ότι θα ηρεμήσει η κατάσταση»

Ένα lockdown ακόμα και μίνι έχει και οικονομικές συνέπειες. Επ’ αυτού ο βουλευτής Μεσσηνίας στάθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει βρέθηκε στο πλευρό των επιχειρήσεων με μέτρα που στήριξαν τις επιχειρήσεις προαναγγέλλοντας ανάλογες ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον -και- για την περιοχή της Μεσσηνίας «… αντιλαμβάνομαι την αγωνία τους και την ανάγκη τους για ρευστότητα και εκτιμώ -είμαστε βέβαιοι – ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε και τις ανακοινώσεις που θα αφορούν στη στήριξη όλων αυτών των επαγγελματιών που πλήττονται άμεσα από την πανδημία»

Μεγάλο θύμα της πανδημίας ο τουρισμός που ήδη έχει εκφράσει την αντίθεσή του με τα νέα αυτά κατασταλτικά μέτρα. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να προβεί σε αντίστοιχη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γιατί ο χειμώνας που έρχεται  μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολος…» είπε ο κ. Μαντάς.

Το πύρινο μέτωπο, οι μνήμες και οι ευθύνες

Στο έτερο μέτωπο, των πυρκαγιών που έβαλε… «φωτιά» και στο κοινοβούλιο ο Περικλής Μαντάς αρχικά τόνισε πως την άτοπη χρονικά και πολιτικά αντιπαράθεση δεν την ξεκίνησε η κυβέρνηση, αλλά η αντιπολίτευση «…και εξηγώ, ο πρωθυπουργός ανέπτυξε τα τρία-τέσσερα βασικά ζητήματα που αφορούν και ήθελαν να ακούσουν όλοι οι Έλληνες, δηλαδή ποια ήταν η πρόληψη της χώρας μας πριν το καλοκαίρι για την αντιπυρική περίοδο, τί πήγε στραβά κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, ποιες είναι οι στηρίξεις που θα δώσουμε στους πληγέντες και ποιο το μακροπρόθεσμο σχέδιο της χώρας μας για την κλιματική αλλαγή για να μην έχουμε ξανά τέτοιες κρίσεις στην πατρίδα μας», μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Μεσσήνιος βουλευτής «ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη, ζήτησε συγνώμη για τις παραλείψεις και τις ελλείψεις που είχε η κυβέρνηση και το σχέδιο. Είπε ότι είχαμε σηκώσει πολύ ψηλά τον πήχη αλλά δυστυχώς πέρασαν πολύ χαμηλότερα. Ανέλαβε πολύ σημαντικές ευθύνες καλώντας όλους όλα τα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προτείνουν κι αυτοί από τη μεριά τους το σχέδιο υιοθετώντας και ορισμένες από αυτές…»