Παρασκευή
21
Ιούνιος
TOP

Πάνω από 1 στους 4 εργαζόμενους νέους στην ΕΕ αναγκάζεται να ζει στο πατρικό – Στοιχεία για την Ελλάδα

Πάνω από ένας στους τέσσερις εργαζόμενους νέους σε χώρες της ΕΕ αναγκάζονται να ζουν ακόμη στο σπίτι των γονιών τους, γεγονός που φαίνεται να σχετίζεται πλέον όχι μόνο με πολιτιστικές ιδιαιτερότητες κάποιων χωρών αλλά με την αδυναμία να αντέξουν οικονομικά το ”βάρος” της ανεξαρτησίας τους.

Το ποσοστό αυτών μάλιστα, που αφορά άτομα ηλικίας 25 έως 34 ετών, αυξήθηκε από 25% σε 27% την περίοδο 2017-2022, σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων της Eurostat που έγινε αποκλειστικά για τον Guardian.

Τα ευρήματα αυτά, καθίστανται μάλιστα ακόμη πιο ανησυχητικά σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες των νέων να ”ανοίξουν τα φτερά τους” και ανεξαρτητοποιηθούν, δεδομένης της μεγάλη στεγαστικής κρίσης που καταγράφεται σε πολλές χώρες του μπλοκ αλλά και με την αύξηση του κόστους ζωής γενικότερα.

Το υψηλότερο ποσοστό το 2022 καταγράφεται στην Κροατία καθώς εργαζόμενοι νέοι αυτής της ηλικιακής κατηγορίας που ζούσαν στο πατρικό τους έφτασε το 65% και ακολουθεί με 60% η Σλοβακία ενώ η Ελλάδα έρχεται τρίτη με 57%. Έπονται η Πορτογαλία με 52%, η Ιταλία με 48%, η Ισπανία με 42%.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη huffingtonpost.gr