Δευτέρα
18
Νοέμβριος
TOP

Πάτρα: Μυστήριο με κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε κεντρική φαρμακαποθήκη

Με την έρευνα για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα να συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, μία νέα είδηση έρχεται να ταράξει ξανά τα «νερά» στην αχαϊκή πρωτεύουσα και αφορά στην κεταμίνη, την ουσία δηλαδή που χορήγησε η Ρούλα Πισπιρίγκου στη Τζωρτζίνα και η οποία αποδείχτηκε φονική για την 9χρονη.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, την περασμένη Πέμπτη δέχτηκε κυβερνοεπίθεση μεγάλη κεντρική φαρμακαποθήκη στην Πάτρα.

Πρόκειται για τη φαρμακαποθήκη, στην οποία φέρεται να δούλευε ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ο κεντρικός server του συνεταιρισμού δέχτηκε κακόβουλη κυβερνοεπίθεση και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκατασταθεί», ενώ οι υπεύθυνοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει κεταμίνη στα προϊόντα τους.

Η ανακοίνωση της φαρμακαποθήκης

«Αγαπητά Μέλη του Συνεταιρισμού

Την περασμένη Πέμπτη 7 Απριλίου και γύρω στις 11 π.μ. ο κεντρικός server του συνεταιρισμού δέχτηκε κακόβουλη κυβερνοεπίθεση, η οποία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απενεργοποίησε όλες τις λειτουργίες και επομένως και αυτές των φαρμακαποθηκών μας στην Πάτρα και στην Κεφαλονιά.

Παρά το προχωρημένο σύστημα ασφαλείας που είχε εγκατασταθεί στο συνεταιρισμό μας τα τελευταία τρία χρόνια, μετά από σωρεία αντίστοιχων επιθέσεων σε μεγάλες εταιρείες και συνεταιρισμούς, η επίθεση δεν μπόρεσε να αποτραπεί, αλλά εξασφαλίστηκε τουλάχιστον η μη προσβολή των υπολογιστών εργασίας του δικτύου μας και έτσι γλίτωσε ένας τεράστιος όγκος εργασιών των στελεχών μας.

Η επαναφορά της φυσιολογικής λειτουργίας της φαρμακαποθήκης μας στην Πάτρα και της Θυγατρικής μας στην Κεφαλονιά δεν μας προκαλεί κανέναν απολύτως εφησυχασμό.

Αντιθέτως, ήδη αυτή την εβδομάδα υπάρχουν συναντήσεις με κορυφαίους ειδικούς σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας, έτσι ώστε να διαγνώσουμε τι πήγε στραβά και κυρίως για να λάβουμε όλα εκείνα τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που δεν θα επιτρέψουν σε παρόμοιες κυβερνοεπιθέσεις στο μέλλον να διακόψουν τη λειτουργία μας ή να μας προκαλέσουν μεγάλο ύψος ζημιών, εξαιτίας της απώλειας κρίσιμων για τη λειτουργία μιας επιχείρησης δεδομένων, την οποία αποφύγαμε αυτή τη φορά χάρις στη λήψη και ύπαρξη πλήρους ημερήσιου back up».

Πηγη: in.gr