Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Περιοδεία Κων. Μάκαρη στη λαϊκή και τα καταστήματα του Ναυπλίου – Το πρόγραμμα της “Νέας Εποχής” για τον πρωτογενή τομέα (pic’s)

Το πρόγραμμά της για τον νευραλγικό πρωτογενή τομέα της περιοχής παρουσιάζει ο συνδυασμός “Νέα Εποχή”, επικεφαλής του οποίου είναι ο Κωνσταντίνος Μάκαρης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: “Υποστηρίζουμε τους γεωργούς και τους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα! Προάγοντας τη βιώσιμη γεωργία και δημιουργώντας προγράμματα που θα ενισχύουν την ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα, ενισχύουμε στην πράξη την ζωή και το βιωτικό επίπεδο των δημοτών μας. Ας φέρουμε ανάπτυξη και ευημερία στους παραγωγούς του Ναυπλίου και τα τοπικά προϊόντα μας! #ΝέαΕποχή #NeaEpoxi #NafplioNeaEpoxi #KonstantinosMakaris #Makaris #ΠρωτογενήςΤομέας”

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 

Α. ΓΕΩΡΓΙΑ

1./ Παρεμβάσεις τού Δήμου στα θέματα πού αφορούν ενισχύσεις μέσω ΚΑΠ και αναδιάρθρωσης καλλιεργειών, σε συνεργασία με Περιφέρεια και Υπουργείο.

2./Ιδιαίτερα προϊόντα τού Δήμου μας, όπως π.χ. η αγγινάρα, ή το μανταρίνι κλημεντίνη θα προωθηθούν σε κατηγορία ΠΟΠ

3./Προώθηση του συνόλου των προϊόντων της ΑργολικήςΝαυπλιακής γης.

4./ Άμεσες λύσεις άρδευσης & εξασφάλιση επάρκειας αποθεμάτων νερού

5./ Εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα και επανεκτέλεση ανά έτος.

6./ Επέκταση δικτύων Αναβάλου σε όλη την καλλιεργούμενη έκταση, ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών.

7./Ενεργοποίηση έργων ήδη κατασκευασμένα , που παραμένουν ανενεργά, (όπως το δίκτυο Αμυγδαλίτσας, το Δίκτυο Ανυφίου, δίκτυο Αμαριανού κλπ).

8./Ο Δήμος Ναυπλιέων με τον Κωνσταντίνο Μάκαρη επικεφαλής θα σταθεί αρωγός στην ακρίβεια

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

Δημοτικό Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης με άμεση υποστήριξη των παραγωγών με sms, mail και μηνιαίες ενημερώσεις – παρουσιάσεις σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα.

Η ενημέρωση θα αφορά την αντιμετώπιση, ασθενειών και λίπανση στηριζόμενη σε παγίδες, αναλύσεις, δελτία καιρού και γεωργικές προειδοποιήσεις με την μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση ανά περιοχή.

-Πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων για καλλιέργειες με βιολογική ή ολοκληρωμένη διαχείριση.

-Κίνητρα για εγκατάσταση σε ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς, εταιρείες που παράγουν, μεταποιούν, συσκευάζουν και εξάγουν πιστοποιημένα προϊόντα της περιοχής μας.

-Π.Ο.Π. για μανταρίνια Ασίνης, πορτοκάλια Μέρλιν Ναυπλίου, αγκινάρα Ιρίων κ.α.

-Βελτίωση αγροτικών δρόμων για καλύτερη κυκλική προσβασιμότητα, λόγω αυξημένων αναγκών μεταφοράς προϊόντων από το κτήμα στη μεταποίηση και στη συσκευασία, μεγάλων αυτοκινήτων και για την ασφάλεια των αγροτών.

-Ολοκλήρωση επέκτασης δικτύου Αναβάλου στον πρώην Δήμο Μιδέας.

-Λιμνοδεξαμενή και νέα δίκτυα άρδευσης Αναβάλου στον πρώην Δήμο Ασίνης.

-Σύνδεση στον αγωγό Αναβάλου υπό πίεση προς Επίδαυρο με τον πρώην Δήμο Τίρυνθας.

-Καθιέρωση εβδομάδας εσπεριδοειδών με έκθεση, μεταποίηση, επιστημονική ημερίδα και αγροτοδιατροφή με βάση το πορτοκάλι, το μανταρίνι και το λάδι.

-Παράλληλη ομαδική ασφάλιση με τον ΕΛΓΑ σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη ζημιάς της παραγωγής.

-Μείωση (-50%) της τιμής του νερού για άρδευση σε όλους τους επαγγελματίες αγρότες

Β.ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

-Ενισχυτικές δράσεις για τους κτηνοτρόφους με την εξασφάλιση πόσιμου νερού για τα κοπάδια.

-Ειδικά για το Αραχναίο, ενεργοποίηση της μελέτης της μεγάλης Ομβροδεξαμενής και τροφοδοσία της μέσω συστημάτων ΑΠΕ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Με τον Κωνσταντίνο Μάκαρη σήμερα στη λαϊκή αγορά του Ναυπλίου αλλά και στα καταστήματα των οδών 25ης Μαρτίου και 11ης.

“Σας ευχαριστούμε όλους για την ζεστή υποδοχή και συζήτηση τόσο με τον επικεφαλής όσο και τους υποψηφίους της “Νέας Εποχής”! Συμμετέχουμε με πρακτικές λύσεις για την αναβάθμιση της επαγγελματικής σας καθημερινότητας! Η πιο κρίσιμή μας συνάντηση ξεκινάει με την κάλπη στις 8 Οκτώβρη!”

#ΝαύπλιοΝέαΕποχή #ΝέαΕποχή #Ναύπλιο #ΚωνσταντίνοςΜάκαρης #Μάκαρης #2k23