Πέμπτη
9
Φεβρουάριος
TOP

Πετράκος για Νίκα: «Προετοιμάζει το έδαφος για… κωλοτούμπα;»

Κριτική στην… αναθεωρημένη στάση και τις τελευταίες δηλώσεις Νίκα γύρω από την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ που έμοιαζαν με… αναδίπλωση ασκεί σε ανακοίνωσή του ο Θανάσης Πετράκος. Αναλυτικά:
Ο κ. ΝΙΚΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ  ΓΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ  ΣΤΟ ΠΟΠ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ?
Δήλωση του  Θανάση Πετράκου
Την προηγούμενη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου  ο  κ.Νίκας προχώρησε αιφνιδιαστικά σε απαράδεκτες, αδικαιολόγητες και υπονομευτικές δηλώσεις ενάντια  στον  αγώνα για την κατάργηση της κατάπτυστης απόφασης Γεωργαντά για το θέμα   ΠΟΠ ελιές Καλαμάτας.
Οι απαράδεκτες αυτές δηλώσεις είναι σε ευθεία αντίθεση:
1. Με τα όσα ο ίδιος είχε δηλώσει αμεσως μετά την έκδοση της  απαράδεκτης και καταστροφικής  απόφασης Γεωργαντά τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου
2. Με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2020 του Μαΐου του 2021 και της 25ης Ιουνίου  του 2022 τις οποίες είχε υπερψηφίσει
3.Με τα όσα είχε πει ο ίδιος στην σύσκεψη στο Υπουργείο τον Ιούλιο του 2022
4. Με το κοινό ομόφωνο  ψήφισμα-απόφαση  όλων των φορέων της  Μεσσηνίας μετά τη σύσκεψη την Τετάρτη    7 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Καλαμάτας.
5.Με τα συμφέροντα των  ελαιοπαραγωγών όχι μόνο της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου αλλά όλης,της Ελλάδας
6. Με την ίδια την ουσία της απόφασης του ΣτΕ
7.Με τους  ίδιους τους  κοινοτικούς κανονισμούς περί προστασίας των προϊόντων ΠΟΠ.
Η επιχείρηση απο τον κ.Νίκα  να δικαιολογήσει την άθλια απόφαση Γεωργαντά,  με την δήθεν αντίθεση του στο λαϊκισμό ( αλήθεια ποιοι λαικιζουν κ.Νίκα? όσοι ζητούν την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ  και αγωνίζονται υπέρ των συμφερόντων των παραγωγών?), ουσιαστικά είναι ενάντια στα συμφέροντα των αγροτών ελαιοπαραγωγών και υπέρ των συμφερόντων των μεγαλοεισαγωγέων  ελιών ποικιλίας  Καλαμών από τρίτες χώρες για αυτό ελπίζουμε να ήταν  ” η  κακιά στιγμή ” και να μην τις εννοούσε. Διαφορετικά αν τις εννοεί και επιμείνει σε αυτές τις απαράδεκτες αντιαγροτικές   απόψεις , πέραν του γεγονότος ότι θα εκτεθεί και θα γελοιοποιηθεί   ο ίδιος γιατί θα πρέπει να εξηγήσει γιατί άλλαξε ριζικά θέση με όσα έλεγε ακόμη και πριν 3 μήνες ,στην ουσία θα υπονομεύσει τον αγώνα για την κατάργηση της καταστροφικής απόφασης Γεωργαντά.
Αν  επιμείνει  σημαίνει ότι συμπαρατάσεται με τα συμφέροντα της ΠΕΜΕΤΕ και των μεγαλοεισαγωγέων  ελιών ποικιλίας Καλαμών από τρίτες χώρες. Σημαίνει οτι στρέφεται  ανοιχτά κατα των συμφερόντων των Μεσσηνιων των Πελοποννήσιων και  των Ελληνων ελαιοπαραγωγών.
Δικαίωμα σας κ.Νίκα να επιλέξετε στρατόπεδο.Εξάλλου   το έχετε κάνει και με τη σταφίδα  πέρυσι όπου επιλέξατε το στρατόπεδο των Κουνινιωτιδων και όχι των σταφιδοπαραγωγων.
Οι αγρότες φυσικά θα σας  κρίνουν  για τις πράξεις και τις επιλογές σας. Εμείς θα σας  δώσουμε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ τη  δυνατότητα  να μην εκτεθειτε.
 Στο χέρι σας θα είναι να αποφασίσετε με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε.
Αν  επιμείνετε στις απαράδεκτες δηλώσεις της Πέμπτης  8 Σεπτεμβρίου μπορει   να  μας  πείτε την αλήθεια ότι το πολιτικό μασάζ που σας έγινε από την κυβέρνηση σας είχε δέλεαρ για  τον πολιτικό σας μέλλον αλλά  να ξέρετε ότι  η  πολιτική  αξιοπρέπεια  είναι πιο ανώτερο  από οτιδήποτε άλλο.
 Αποφασίστε  κ.Νίκα
 Με τους  ελαιοπαραγωγους ή με  τα μεγάλα συμφέροντα,δηλ με  αυτούς  που θέλουν να τρώνε τζάμπα τον ιδρώτα και το κόπο των  αγροτών   ελαιοπαραγωγών.