Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

ΠΟΕΕΤ: Πότε ορίστηκε πανελλαδική κινητοποίηση σε επισιτισμό – τουρισμό

Τι ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό ανακοίνωσε τη διοργάνωση πανελλαδικής κινητοποίησης στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού για τις 2 Μαρτίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΕΤ:

«Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας, πραγματοποίησε την Πέμπτη 17/02 περιφερειακή σύσκεψη στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη συμμετοχή των πρωτοβάθμιων σωματείων μας και από τους 4 νομούς του νησιού αλλά και την συμμετοχή του σωματείου μας από την Ρόδο.

Την Παρασκευή 18/02 πραγματοποίησε το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή των σωματείων Θεσσαλονίκης, Κατερίνης, Δράμας, Χαλκιδικής.

Μοναδικό θέμα των συσκέψεων αυτών η οργάνωση του συλλαλητηρίου στα κατά τόπους σωματεία μας στις 2 Μαρτίου. Βγαίνουμε στους δρόμους γιατί δεν αντέχουμε άλλο!

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι του Επισιτισμού – Τουρισμού εποχικοί και συνεχούς απασχόλησης αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό & Τουρισμό έχουν μείνει χωρίς εισόδημα κατ’ επιλογή της Κυβέρνησης και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας που χτυπά τα νοικοκυριά.

Απαιτούμε:

Παράταση του ταμείου ανεργίας για το 2022 και την κατάργηση του Ν. 3986/11 που έθεσε πλαφόν στην επιδότηση ανεργίας των εποχιακών εργαζομένων και αποκατάσταση του χρόνου τακτικής επιδότησης ανάλογα με την απασχόληση.
-Εφαρμογή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
-Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
-Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία.
-Μέτρα στήριξης για τους εποχικούς εργαζόμενους.
-Αναβάθμιση των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης.
-Βελτίωση των συνθηκών εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
-Μέτωπο κατά της ακρίβειας».
Πηγή: newmoney.gr