Παρασκευή
9
Δεκέμβριος
TOP

Ποια καταστήματα και αλυσίδες θα έρθουν στην Ελλάδα – Ποιές αλυσίδες έφθασαν και στην Πελοπόννησο

Στη συγκρατημένη αισιοδοξία που επικράτησε στον κλάδο του λιανεμπορίου ειδών ένδυσης και υπόδησης αναφέρεται η Cushman & Wakefield Proprius, σε σχετική έκθεσή της για το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Την ίδια στιγμή μία σειρά από νέες αφίξεις καταγράφηκαν έως και αυτήν τη στιγμή σε διάφορες περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. Σύμφωνα πάντως με την CWP, η ταχεία επιστροφή στην κανονικότητα και η αυξημένη τουριστική κίνηση της φετινής χρονιάς είναι, μεταξύ άλλων, οι βασικοί λόγοι που έφεραν στο προσκήνιο την συγκρατημένη αυτή αισιοδοξία που προαναφέραμε, γεγονός που σε επιμέρους κεντρικές αγορές αποτυπώθηκε με αύξηση της επισκεψιμότητας στα καταστήματα.

Όσον αφορά τη δραστηριότητα των συμφωνιών μίσθωσης εμπορικών χώρων, ο υψηλός δυναμισμός που καταγράφηκε το 2021, διατηρήθηκε και φέτος στις περισσότερες από τις ισχυρές εμπορικές αγορές, με αρκετά νέα ανοίγματα καταστημάτων.

Τα νέα καταστήματα που άνοιξαν φέτος

Τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν το νέο κατάστημα Public που λειτούργησε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού στον Γέρακα, τα καταστήματα Alexander & Jacob και Diane Von Furstenberg στη Γλυφάδα, το κατάστημα ναυαρχίδα της Molton Brown που ξεκίνησε να λειτουργεί την περασμένη άνοιξη στην Κηφισιά, το νέο Cosmos Sport καθώς και το κατάστημα της τουρκικής αλυσίδας LC Waikiki στη Θεσσαλονίκη.

Θυμίζουμε επίσης, ότι η Adidas δημιούργησε νέο κατάστημα με συνολική επιφάνεια 844 τ.μ. κατά μήκος της Ερμού, γεγονός που σηματοδότησε την επιστροφή της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Αθήνας.

Επιπλέον, ξεκίνησε να λειτουργεί ένα νέο κατάστημα Funky Budha στον Πύργο και ένα νέο κατάστημα Marks & Spencer στην Καλαμάτα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγή capital.gr