Κυριακή
21
Ιούλιος
TOP

Πώς θα αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα – Τα επόμενα βήματα

Σε νέα δέσμη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα – που σύμφωνα με το ρεπορτάζ και όπως είχε μεταδώσει προ ημερών το Capital.gr κατά την περίοδο των εορτών έγιναν ακόμη πιο έντονες – προχωρά το υπουργείο Υγείας. Των σχετικών ανακοινώσεων είχε προηγηθεί τη Δευτέρα ευρεία σύσκεψη με όλους τους φορείς της εφοδιαστικής αλυσίδας του φαρμάκου (ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων).

Μετά την απαγόρευση εξαγωγών σε 260 περίπου σκευάσματα που χαρακτηρίζονται ελλειπτικά στην ελληνική αγορά και τον έλεγχο των φαρμακαποθηκών που κλήθηκαν να δηλώσουν τα αποθέματά τους, αλλά και φαρμακευτικών εταιρειών, τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν:

– Συνέχιση των ελέγχων  των φαρμακαποθηκών για τη μη εξαγωγή των ελλειπτικών φαρμάκων,  με μοναδική ποινή την αναστολή λειτουργίας σε όσες φαρμακαποθήκες δεν συνεργάζονται ή διατηρούν αποθεματικό. Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΦ έχει αναστείλει τη λειτουργία δύο αποθηκών λόγω άρνησης να θέσουν ανά πάσα στιγμή τους χώρους τους προς επιθεώρηση. Η μια αποθήκη βρίσκεται στην περιοχή της Κατερίνης και η άλλη στη Θεσσαλονίκη. Η αναστολή ισχύει μέχρι να γίνει επιθεώρηση από τον ΕΟΦ.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.capital.gr πατώντας εδώ