Σάββατο
2
Δεκέμβριος
TOP

Νοσοκομείο Καλαμάτας – Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας από κοινού παρακολούθηση των ελλείψεων σε φάρμακα

Τις ελλείψεις φαρμάκων θα παρακολουθούν από κοινού Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας και Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να αντικαθίστανται τα σκευάσματα σε έλλειψη με γενόσημα ή άλλα σκευάσματα που κυκλοφορούν ανάλογης δράσης.

Διαβάστε αναλυτικά, όσα αναφέρονται στο σχετικό δελτίο Τύπου για την εθιμοτυπική επίσκεψη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας στην διοικήτρια του γενικού νοσοκομείου Καλαμάτας κα Αλειφέρη.

«Την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου  Καλαμάτας Αλειφέρη Ελένη επισκέφτηκε στο γραφείο της, την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023, αντιπροσωπεία του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, υπό τον Πρόεδρο Νίκο Ματθιόπουλο.

Κατά τη συνάντηση που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία μεταξύ του νοσοκομείου  και Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεργάζεται με το νοσοκομείο, μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας για την προμήθεια φαρμάκων σε μετανάστες.

Ιδιαίτερα  για το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας τόνισε πως το προσεχές διάστημα τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας όσο και το Γενικό Νοσοκομείο  Καλαμάτας (και ιδιαίτερα το τμήμα επειγόντων περιστατικών),  θα ενημερώνονται σε τακτική βάση για τα σκευάσματα που βρίσκονται σε έλλειψη. Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται υποκατάσταση της αγωγής των ασθενών με γενόσημα φάρμακα ή με σκευάσματα που κυκλοφορούν.

Επίσης ζητήθηκε από την κα Αλειφέρη να μεριμνήσει ώστε το φαρμακείο του νοσοκομείου να προμηθεύει με ιατροτεχνολογικά προϊόντα (κυρίως αναλώσιμα διαβήτη) ανασφάλιστους ασθενείς. Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας  οι ασθενείς αυτοί δεν δικαιούνται την προμήθεια ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τα ιδιωτικά φαρμακεία .

Τέλος ανανεώθηκε η συνάντηση με την διοικήτρια του νοσοκομείου κατά την προσεχή αιμοδοσία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με την συνδρομής της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του νοσοκομείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού, ο αντιπρόεδρος Σταύρος Σταυρόπουλος, ο γεν. γραμματέας Κωνσταντίνος Μουτεβελής και το μέλος του Ιάκωβος Περρωτής.»