Κυριακή
23
Ιούνιος
TOP

Πού βρίσκονται οι έρευνες για το ελληνικό φυσικό αέριο: Το 2024 τα πρώτα γεωτρύπανα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για υδρογονάνθρακες σε τέσσερις θαλάσσιες περιοχές στη χώρα μας, με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει να έχει ολοκληρωθεί το σκέλος των σεισμικών μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις και μετά η ανάπτυξη των πιθανών κοιτασμάτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι έρευνες συνεχίζουν να βρίσκονται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν ανακοινωθεί που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε τα πρώτα θαλάσσια γεωτρύπανα να έρχονται στη χώρα μας το 2024.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκαν οι τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε δύο μπλοκ στην περιοχή του Ιονίου και ειδικότερα στο μπλοκ 2 και στην περιοχή Ιόνιο. Υπενθυμίζεται ότι στο οικόπεδο 2 operator είναι η εταιρεία Energean ενώ στην περιοχή Ιόνιο η Helleniq Energy. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες στην περιοχή 10 (κόλπος Κυπαρισσίας) οι οποίες και θα διαρκέσουν περίπου ένα μήνα. Στη συγκεκριμένη περιοχή operator είναι επίσης η Helleniq Energy.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.thetoc.gr πατώντας εδώ