Σάββατο
20
Ιούλιος
TOP

Προσλήψεις εργαζομένων: Ποιος είναι ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος -Σε ποιους τομείς υπάρχει αύξηση προσωπικού

Ερευνα της ManpowerGroup δείχνει πως ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος στο πεδίο των προσλήψεων στην Ελλάδα είναι η Πληροφορική (38%).

Σύμφωνα με το sepe.gr όπως προκύπτει από την Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης για το 3ο τρίμηνο 2024, η πλειονότητα (74%) των εργοδοτών Πληροφορικής αναφέρει δυσκολία στην εύρεση των εξειδικευμένων υποψηφίων που χρειάζονται.

«Συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κλάδος της Πληροφορικής καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη ζήτησης προσωπικού (38%), ενώ επίσης και ότι ο κλάδος των Μεταφορών και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας αποτυπώνει υψηλό δείκτη προσλήψεων”, αναφέρει η ManpowerGroup.

Αύξηση προσλήψεων σε Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα

Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο είναι οι Μεταφορές & η Εφοδιαστική Αλυσίδα με αύξηση 14%, καταγράφοντας τον υψηλότερο δείκτη προσλήψεων (35%) στον συγκεκριμένο κλάδο από το 2ο τρίμηνο του 2008. Στο μεταξύ, οι προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο της Βιομηχανίας και Κατασκευών στην Ελλάδα διαμορφώνονται στο 15%, αυξημένες κατά 9% από το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Την ίδια στιγμή, στον κλάδο των Χρηματοοικονομικών και Κτηματομεσιτικών, οι Έλληνες εργοδότες αναφέρουν θετικές προθέσεις προσλήψεων (15%) με μείωση -2% από το προηγούμενο τρίμηνο. Ο κλάδος της Υγείας και των Βιο-επιστημών αγγίζει το 10% (-7% από το προηγούμενο τρίμηνο) και ο κλάδος των Καταναλωτικών Αγαθών και Υπηρεσιών ανέρχεται σε 8% (+8% από το προηγούμενο τρίμηνο).

Διαβάστε την συνέχεια στο  iefimerida.gr