Σάββατο
10
Ιούνιος
TOP

Προστιθέμενη αξία στον τουρισμό με το Kannas Manni Luxury Suites στη Στούπα (video – φωτογραφίες)

Έχει χαρακτηριστεί όχι τυχαία ως η… βαριά βιομηχανία της χώρας. Ο τουρισμός, ο οποίος και στην Ελλάδα -όπως συνέβη σε ολόκληρη την Ευρώπη και αρκετές χώρες του κόσμου- στον καιρό της πανδημίας, επλήγη μεν, αλλά απέδειξε πως η δυναμική του είναι τέτοια, που εύκολα μπορεί να ανακάμψει, ειδικά, όταν ο προορισμός και τα μοναδικού κάλλους τοπία, είναι ανάλογα της παροχής υπηρεσιών.

Ο κλάδος που δίνει πνοή στην επιχειρηματικότητα με τις καινοτομίες να βρίσκονται στο επίκεντρο, διαρκώς αναβαθμίζεται τα τελευταία χρόνια και στη Μεσσηνία, η οποία προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες. Χαρακτηριστικά όσα καταγράφονται στη Μάνη που κρατά τα… σκήπτρα της επισκεψιμότητας με Έλληνες και πολλούς ξένους τουρίστες να βάζουν την περιοχή, πολύ ψηλά στις επιλογές τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεχωριστές είναι οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται στο τουριστικό επιχειρείν, παρά τη νέα περίοδο ύφεσης που έχει εδραιωθεί στη χώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία, την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας και φυσικά, την προβολή της περιοχής και την καθιέρωσή της, που πάντα, αποτελεί ζητούμενο. Ενδεικτική, η προσπάθεια που καταβάλλει σ’ αυτήν την κατεύθυνση ο γνωστός επιχειρηματίας από το χώρο της εστίασης στην Καλαμάτα, Μιχάλης Καννάς, ο οποίος επένδυσε στη Στούπα, αναπτύσσοντας μια ξεχωριστή τουριστική μονάδα έξι καταλυμάτων πραγματικό… κόσμημα στο κέντρο της περιοχής.

Όπως επεσήμανε ο έμπειρος επαγγελματίας, η ποιότητα είναι αυτή που πάντα κάνει τη διαφορά σε συνδυασμό φυσικά με τις καινοτομίες και σε ό,τι αφορά στο κτίριο και τα πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια με την επιλογή ενεργειακών συστημάτων που αφενός σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον, αφετέρου καθιστούν πολύ άνετη και ιδιαίτερη τη διαμονή για τους επισκέπτες. Ο ιδιαίτερης αισθητικής χώρος που είναι εύκολα προσβάσιμος με τα πόδια στην παραλία, το κέντρο και τα καταστήματα της Στούπας, διαθέτει και θερμαινόμενη πισίνα, ενώ ο περιβάλλων χώρος είναι απόλυτα εναρμονισμένος με την περιοχή.

Στόχος μεταξύ άλλων, είναι και η παράταση της σεζόν που θα προσδώσει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας γενικότερα, η οποία ειδικά στις μέρες μας, αποτελεί ζητούμενο για τους επαγγελματίες.